Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил

...
Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил
Коментари Харесай

Хил: Ферари трябва да си върне Биното

Световният първенец във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил е на мнение, че Ферари би трябвало да си върне Матиа Биното, който напусна Скудерията в края на предходната година. Британецът счита, че това би трябвало да се направи, с цел да не отиде швейцарецът в различен тим.

А слуховете за това се появиха, откакто основният изпълнителен шеф на спортната марка на Рено – Алпин, Лоран Роси подлага на критика остро представянето на отбора този сезон. Някои анализатори чакат Биното да оглави техническия департамент на Алпин или даже да смени сегашния началник на тима Отмар Шафнауер.

„ Мисля, че позицията, на която беше Биното във Ферари не беше вярната за него – изясни Хил в подкаста F1 Nation. – Той се занимава с механически въпроси и беше доста значим за отбора. Мисля, че Матиа има голям гений и аз бих го върнал назад във Ферари, още веднъж да е отпред на техническия департамент. Не знам обаче дали това е допустимо от политическа позиция. ”
 Васьор: Тръгват си тези, които са близки до Биното Васьор: Тръгват си тези, които са близки до Биното
Хил още веднъж изясни, че съгласно него е можело Биното да остане в Маранело.
 Васьор ще уволнява още хора на Биното Васьор ще уволнява още хора на Биното
„ Изненадах се, че във Ферари не съумяха да създадат по този начин, че в отбора да има място за Биното и новия началник на отбора Фредерик Васьор, Фред е човек, който схваща добре надпреварите и Биното можеше да му е потребен ”, добави британецът.
 Биното: SF-23 не е мой автомобил Биното: SF-23 не е мой автомобил
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР