Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели трета победа

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели трета победа
Коментари Харесай

Люис Хамилтън взе безоблачна победа в Гран при на Франция

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън завоюва трета победа от началото на сезона, откакто победи в Гран при на Франция. Британският водач на " Мерцедес " нямаше никакви проблеми на пистата " Пол Рикар ", като потегли от първа позиция и остана отпред до финала. В уикенд, в който доминираше от петъчните тренировки, Хамилтън взе безоблачна победа, която е 65-а за него.

За 42-и път в своята кариера британецът записа победа, откакто е стартирал от полпозишън. По този индикатор той е №1 във Формула 1 пред Михаел Шумахер (40). Той победи във френското съревнование при завръщането му в календара след 10-годишно неявяване.

Втори зад международния първенец се подреди Макс Верстапен, за който това е най-хубав резултат от началото на сезона. Трети на подиума за четвърти път през 2018 година се качи Кими Райконен.

Благодарение на успеха си и 25-те точки Хамилтън се върна преди всичко във краткотрайното класиране. Преди старта в " Пол Рикар " той беше с точка зад Себастиан Фетел. Основният му противник за купата обаче финишира едвам пети, спечелвайки 10 точки. След осем надпревари Хамилтън е със 145 точки, а Фетел е със 131.

Германецът се удари с Валтери Ботас в първия завой и трябваше да си проправи път през колоната, дружно с финландеца. Пред германеца приключи Даниел Рикардо, а в топ 10 влязоха още Кевин Магнусен, Ботас, Карлос Сайнц, Нико Хюлкенберг и Шарл Леклер.

Последен приключи Фернандо Алонсо, който остана 16-и, единствено седмица, откакто завоюва " 24-те часа на Льо Ман ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (271)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР