Световният шампион в MotoGP Марк Маркес от отборът на Honda

...
Световният шампион в MotoGP Марк Маркес от отборът на Honda
Коментари Харесай

Маркес претърпя нова операция, вероятно пропуска и ГП на Чехия

Световният първенец в MotoGP Марк Маркес от тимът на Honda претърпя нова интервенция, този път за премахване на титаниевата пластина, която бе сложена след тежко рухване на пистата “Херес” на 19 юли. Испанецът счупи своята дясна раменна кост по време на Гран При на Испания предходната неделя и в следствие бе опериран в Барселона.

Тогава Маркес опитва да взе участие във втория старта на „ Херес “, само че преди конкуренцията се стигна до решение да не започва след присъединяване си в тренировките и квалификацията. Явно тогава испаецът е претрупал счупената си раменна кост и е развалил титаниевата пластина, което е наложило и отстраняването й.

От Honda обясниха, че Маркес ще остане под лекарско наблюдаване за 48 часа, преди да бъде изписан. Следващата старт от шамионата в MotoGP е този уикенд в Бърно, Чехия и най-вероятно Марк ще се наложи да пропусне и него.

" Марк Маркес бе опериран преди 13 дни и през днешния ден той се завърна в болничното заведение за още една намеса. Първата бе сполучлива, само че не чакахме, че пластината няма да окаже позитивен резултат. Натоварването пи тренировките на писта в съответната област на тялото я е увредила, тъй че се наложи да я извадим и да я сменяем с нова ", изясни хирургът Шавиер Мир.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР