Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик говори

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик говори
Коментари Харесай

Мъртъв град, никакъв живот. Олександър Усик говори за войната

Световният първенец по бокс в тежка категория Олександър Усик приказва за войната в родината му Украйна по време на конференция преди съботния пердах с британеца Даниел Дюбоа във Вроцлав, Полша. 

Спортистът изкара дълго време на фронта или най-малкото в помощ на армията. 

През август предходната година той победи по точки Антъни Джошуа, по този начин отбрани четирите си шампионски колана, а месеци преди този момент бе освободен от военните си отговорности персонално от Володимир Зеленски, с цел да се приготви за конфликта.

Нямаше по какъв начин да се избяга от всичко това по време на брифинга, като въпросите за войната бяха няколко, а на моменти в очите му се виждаха сълзи, написа английският в. " Дейли мейл ". И както се оказа, след новата победа над Джошуа, вместо да чества или най-малко да се отдаде на отмора, Усик още веднъж е облякъл униформата и взел оръжие.

" След мача ми с Ей Джей се върнах вкъщи и отидох на фронта, рече той, като направи дълга пауза след заложения въпрос. - Живях с бойците. Бях там поради тях. През бинокъла виждах нашите врагове - на към 900 метра. Виждах ги по какъв начин тичат, по какъв начин се взривяват танкове, по какъв начин се унищожават домове... Виждах хора без ръце и крайници. И хора, които към момента можеха да вървят - като " живите мъртви ". Всичко, на всички места... мъртви. Минах с кола през един град. Мъртъв град. Никакъв живот. Отидохме на детска площадка, имаше разхвърляни играчки, само че нямаше деца. Мъртвило. "

Част от фамилията на Олександър е отвън Украйна, като той не посочи къде тъкмо. А за него няма подозрение какво би трябвало да прави, когато не тренира.

" Някои от хората на фронтовата линия не разбираха за какво съм там, че желая да съм там. " Какво правиш тук, за какво си тук? ", ме питаха. Казваха, че даже някои от генералите не стъпвали при тях. Отговарях им, че аз не съм военачалник, а елементарен украинец, тъкмо като тях. Прекарах много време с тези хора. Малко от тях са професионални бойци. Имаше банкер. Имаше пекар. И предприемач. Има, естествено, същински бойци, само че има и такива, които в никакъв случай до тогава не бяха хващали оръжие. Те не бяха подготвени да вървят на война. Но те са там, с цел да се бият за нашата независимост и ние ще си я спечелим ", убеден бе първенецът.

Той приказва и за персоналната си драма. Със брачната половинка му Екатерина имат три деца, само че за последните 18 месеца не са се виждали доста.

" В последната година и половина фамилията ми се раздели. Децата ми не могат да живеят в Украйна, те са другаде. Виждам по какъв начин хората се трансформират и това важи и за моето семейство. Различно е, не всеки път е за положително. Знам, че и аз съм изменен. "

Усик не желае да ненавижда Русия и Владимир Путин. Поставен е в доста сложна обстановка и от тази позиция, бъдейки много набожен и необятно скроен. Твърди, че продължава да има вяра в християнските полезности.

" Войната е огромен опит с живота. Знам, че мощните и честните оцеляват. Както и тези, които схващат войната. Всеки ден се апелирам на Господ да ми помогне да схвана повече от това, което се случва в Украйна. Не желая да съм гневен на никого. Искам да обичам света подобен, какъвто е. Да, съзнанието ми се трансформира. Вече мога да осъзная за какво Бог ни лишава нещо, за какво ни изправя пред компликации. "

Боксьорът гледа метафизичен на войната - и на живота като цяло, като акцентира, че нито за момент губи религия в успеха и в положителното.

" Пак споделям, ние ще спечелим. Но преди Господ да ти даде нещо огромно, би трябвало да ти отнеме нещо малко. Казва ти в никакъв случай да не се предаваш. Да се бориш до дъно. Всичко, което се случва, ме прави по-силен. "

Усик продължава да получава огромна поддръжка от другари, близки и просто почитатели.

" На бойното поле получавам доста известия от всевъзможни хора. И несъмнено, това ме стимулира още повече като се кача на кръга. Понякога като приказвам по телефона, слушам по какъв начин летят ракети и се взривяват бомби край хората, с които поддържам връзка. Да, бомби. Тогава диалогът завършва. И ми се споделя: Братко, ще ти звънна отново, стига да съм жив. Слава Богу, в множеството случаи по този начин и става. Чуваме се още веднъж. Ако с моите победи нося на тези хора най-малко малко наслаждение и наслада, бих имал боксови мачове всеки ден. Защото вкъщи те не вършат нищо друго, с изключение на да се борят за нашата независимост ", приключи Усик.

А за край той въпреки всичко сподели, че е изгубил възприятието си за комизъм, казвайки с усмивка, че с цел да го удари някой противник - било то Джошуа в предишното, Дюбоа в този момент, а в бъдеще може би и Тайсън Фюри, първо би трябвало да го хване на кръга.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР