Световният шампион Германия може да бъде лишен от точки в

...
Световният шампион Германия може да бъде лишен от точки в
Коментари Харесай

Взимат точки на Германия заради нацизъм

Световният първенец Германия може да бъде лишен от точки в квалификациите за Мондиал 2018 поради расистки скандал по време на мача с Чехия в Прага. Немците завоюваха с 2:1 в петък, само че към 200 фена насочиха хитлеристки привет по време дуела и скандираха „ Sieg Heil!”.

Очаква се УЕФА да проверява случая и вероятно да накаже Германия. Тимът на Йоахим Льов, който довечера приема Норвегия е водач в Група „ С “ на международните квалификации в зона Европа, като има пет точки задатък пред втория Северна Ирландия.

За съпоставяне Хърватия беше глобена с отнемането на една точки и два домашен мача пред празни трибуни, откакто на мач против Италия на терена беше изобразена свастика. Това не беше първата нацистка демонстрация на хърватските почитатели.

В случая това не е първият случай, в който немските ентусиасти се заместват в сходен случай при гостувания на „ маншафта “. По време на Евро 2016 почитатели от Източна Германия, по особено от групировката „ Перверзни човекоядци Цвикау “ разпъна нацистки байрак на мач в Лил.

Вицепрезидентът на Германския футболен съюз Райнер Кох назова почитателите от случая в Прага „ утайката на обществото “. Той описа пред телевизия „ Sport 1”, че същите почитатели ден преди мача са пеели нацистки пести в питейните заведения в чешката столица и са отравяли хитлеристки поздрави по улиците на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР