Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра

...
Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра
Коментари Харесай

Болт за загубените милиони: Доста стресова ситуация

Световният рекордьор в спринта на 100 и на 200 метра Юсейн Болт сподели, че е в " стресова обстановка ", пробвайки се да възвърне повече от 12,7 милиона $, които са изчезнали от сметката му в ямайска капиталова компания.

По-рано този месец 36-годишният Болт беше осведомен, че салдото по сметката му в основаната в Кингстън " Stocks and Securities Ltd (SSL) " необяснимо е намаляло до едвам 12 хиляди $, сподели юрист Линтън Гордън пред " Ройтерс ".

" Трудно е, само че мисля, че годините, в които се състезавах, ми помогнаха да схвана и да се съсредоточа върху това, което има значение ", сподели Болт.

Той приказва пред медиите в Кингстън, където беше показан като дипломат на леката атлетика във връзка 50-о издание на шампионата " Gibson McCook Relays ".
 Юсейн Болт загуби милиони долари поради машинация Юсейн Болт загуби милиони долари поради машинация
" Ще оставя въпроса в ръцете на моя юрист и ще се съсредоточа върху фамилията си. Опитвам се да не мисля доста за това, тъй като е много стресова обстановка ", добави 11-кратният международен първенец.

SSL съобщи в изказване на 12 януари, че е схванал за измамата от страна на някогашен чиновник и е отнесъл въпроса до съда.

От полицията в Ямайка обявиха, че техните служби за измами и финансови следствия изследват " хипотетични лъжливи действия в SSL ", за които се твърди, че са засегнали сметките на Юсейн Болт и други лица ".

" Сметката на Болт е предопределена да служи като пенсия за осемкратния олимпийски първенец и за родителите му ", сподели юрист Гордън.

Ямайцът приключи спортната си кариера през 2017 година, откакто доминираше в мъжкия спринт в продължение на десетилетие.

Юсейн Болт е осемкратен олимпийски и 11-кратен международен първенец. Той има още две сребърни и един бронзов орден от международни шампионати. Спринтьорът дебютира за националния тим на Ямайка през 2004-а на Олимпийските игри в Атина. Болт е единственият лекоатлет, който печели 100 и 200 метра на три поредни олимпийски игри (Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016) и държи международни върхове на 100 метра (9.58 секунди) и на 200 метра (19.19 секунди).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР