Световният рали шампион Кале Рованпера стана поредният пилот, призовал ФИА

...
Световният рали шампион Кале Рованпера стана поредният пилот, призовал ФИА
Коментари Харесай

Рованпера също иска промени в WRC

Световният рали първенец Кале Рованпера стана следващият водач, призовал ФИА и промоутъра на Световния рали шампионат (WRC) да вземат незабавни ограничения, с цел да запазят интереса на почитателите към надпреварите. WRC е в рецесия от ковид пандемията насам, новите механически правила не съумяха да привлекат нови производители, а Rally1 колите се оказаха прекомерно скъпи и капризни.

Рованпера употребява обстановката от последния ден на тежкото макадамово рали „ Сардиния ”, с цел да изиска промени, които могат да се случат незабавно и да дадат бърз резултат.

„ В неделя трябваше да пазим гумите за пауърстейджа – изясни Рованпера. – Което значи, че темпото на всички в неделните прави спадна, на почитателите това несъмнено не им хареса. Решението е елементарно – всеки един екипаж да получи по един комплект нови гуми за пауърстейджа и всичко ще си пристигна на мястото. Така ще можем в неделя заран да караме съществено и почитателите ще има какво да гледат. ”
 И Ожие изиска промени в WRC И Ожие изиска промени в WRC
Преди Рованпера остри рецензии към концепциите, заложени в WRC имаха 8-кратният международен рали първенец Себастиен Ожие и Тиери Нювил, като първият водач на Хюндай първи повдигна тематиката и изясни, че спортът може доста елементарно да загине, в случай че не се вземат бързи и съответни ограничения.
 Нювил и Хюндай с първа победа за сезона Нювил и Хюндай с първа победа за сезона
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР