Световният производител на автомобили Stellantis подписа договор със Сърбия за

...
Световният производител на автомобили Stellantis подписа договор със Сърбия за
Коментари Харесай

Stellantis ще произвежда електрически автомобили в Сърбия

Световният производител на коли Stellantis подписа контракт със Сърбия за произвеждане на електрически коли в страната. Сделката е на стойност 190 млн. евро, като Сърбия ще обезпечи 48 млн. евро, оповестява SeeNews. По думите на сръбския президент Александър Вучич производството ще стартира при започване на 2024 година и ще се прави в завода Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Serbia в град Крагуевац.

Stellantis беше основана през 2021 година след обединение сред италианската FCA и френската PSA Group. FCA Сърбия е взаимно дружество сред FCA, която има 67% от капитала, и сръбското държавно управление. Fiat Chrysler Automobiles Serbia е измежду десетте най-големи експортьори в страната.

Сръбският президент прибавя, че държавната тактика би трябвало да се промени, с цел да се изградят станции за зареждане и да се вземат поради цените на електрическата енергия и възобновимите енергийни източници. " Променяме цялостния си взор върху стопанската система и екологията... Трябва да променим стратегическите си проекти в региона на енергетиката. От през днешния ден стартира нова епоха ", сподели той на конференцията през предходната седмица.

Изпълнителният шеф на Stellantis Карлос Таварес съобщи, че компанията се приготвя да пусне най-малко 75 нови модела електрически коли до 2030 година, от които 50 ще се оферират в Европа. Той също по този начин прибавя, че заводът в Крагуевац ще би трябвало да се приспособява към най-новото произвеждане до края на 2023 година
Реклама
Моделът, който ще бъде създаван в сръбския цех, към момента не се ракрива, само че ще наследи настоящия Fiat 500L, който се сглобява в него. Отделно фабриката може да бъде пригодена да създава спомагателни количества от други модели коли.

" Тази нова платформа за електрически автомобили ще пасне идеално на продуктите от категориите А, В и С и ще усъвършенства ефикасните и чисти решения за градска подвижност на нашите марки ", съобщи Карлос Таварес.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Промишленост
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР