Световният номер едно Новак Джокович би искал да се върне

...
Световният номер едно Новак Джокович би искал да се върне
Коментари Харесай

Джокович: Не съм обиден на Австралия, искам пак да играя там

Световният номер едно Новак Джокович би желал да се върне още веднъж да играе в Австралия, макар че беше депортиран от страната по-рано тази година заради липса на ваксина против КОВИД-19.

20-кратният притежател на трофеи от Големия шлем не бе позволен да пази купата си от Откритото състезание на Австралия през януари, откакто в началото получи право на присъединяване и влезе в страната, макар че не беше имунизиран, а по-късно управляващите не му разрешиха да играе и без заставен да напусне.

"Не знам нищо за това дали визата ми ще бъде възобновена и дали ще ми бъде позволено да се върна в Австралия. Бих желал. Бих желал да отида там и да играя още веднъж на Аустрелиън Оупън ", сподели Джокович на конференция.

"Не тая завист и не съм афектиран на Австралия. Ако имам опция да се върна в Австралия и да играя на мястото, където реализирах най-големия триумф в кариерата си в Големия шлем, бих се радвал да бъда още веднъж там. "

Джокович прекара няколко дни в имиграционен център за задържане в Мелбърн, където се срещна с бежанци, държани там от години. Някои по-късно бяха освободени.

"Ако това е правилно, тогава съм доста благополучен за тези хора, тъй като знам, че беше доста мъчно за тях, изключително за тези, които са прекарали там девет години ", сподели Джокович.

"Знаете ли, останах там една седмица и не мога да си показва по какъв начин са се чувствали те в продължение на девет години ", добави той.

Сърбинът също по този начин изрази горест от лишаването от независимост на някогашния му треньор Борис Бекер, който бе пратен в пандиза в Англия за две години и шест месеца през април за укриване на активи, откакто беше разгласен в неплатежоспособност.

"Ужасно е. Не знам какво да кажа. Много съм печален, че някой, който познавам толкоз добре, легенда на нашия спорт, претърпява това. Сърцето ми се разрушава да го видя по какъв начин минава през това ", сподели Джокович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР