Световният ни шампион в сноуборда за младежи в дисциплината паралелен

...
Световният ни шампион в сноуборда за младежи в дисциплината паралелен
Коментари Харесай

Кристиан Георгиев пред БНТ: Целта ми е да си осигуря квота за Зимните олимпийски игри в Милано - Кортина д`Ампецо 2026

Световният ни първенец в сноуборда за младежи в дисциплината успореден слалом от шампионата на планетата в Лахтал, Австрия Кристиан Георгиев даде извънредно изявление за Българска национална телевизия при завръщането си у нас.

Освен с триумфа на Георгиев конкуренцията ще се запомни още с напълно българския подиум, защото до него на почетната стълбичка бяха още Тервел Замфиров и Петър Гергьовски.

Пред нашата камера златният ни медалист изрази своята горделивост от това ужасно достижение и добави, че за него страстта да бъде паралелно до своите другари в сходен миг е била неописуема.

" Много съм горделив. На мен ми беше фантазия отдавна насам да чуя българския химн. Бях удовлетворен най-много от обстоятелството, че бяхме трима българи на почетната стълбичка. Емоцията беше неописуема, тъй като държахме знамето дружно с Тервел и Петър. Ние се познаваме от бебета и в действителност е доста прочувствено и приятно да бъдеш с другари в сходен миг. Ако ние не бяхме един тим, това в никакъв случай нямаше да се получи ", коментира Георгиев.

Запитан какво следва за него оттук насетне, младият ни сноубордист не скри упоритостите си да се класира за Зимните олимпийски игри в Милано - Кортина д`Ампецо 2026.

" Целта пред мен е да си осигуря олимпийска квота и да се показва добре в Световните купи ", безапелационен е Кристиан Георгиев. 



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР