Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия,

...
Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия,
Коментари Харесай

"Тисен Круп" ще разшири бизнеса си в България

Световният колос в производството на стомана, съставни елементи за автомобилната промишленост, асансьори и други " Тисен Круп " възнамерява уголемение на интервенциите си в България, оповестиха от министерството на стопанската система, откакто в централата на компанията в Есен се е състояла среща сред заместник-министър Александър Манолев и Мартин Щилглер, изпълнителен шеф за Източна Европа в направление " Материали " на концерна.

" Тисен Круп " стъпва на българския пазар на метали през 2005 година, като се сплотява с " Юпитер-Стомана ". Със своите складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас, концернът заема водеща позиция на пазара на метали в страната.

Компанията възнамерява построяването на нов логистичен център като все още се преглеждат разнообразни местоположения в България. " България може да предложи редица тласъци за сходни вложения, изключително, в случай че изберете локация в район с високо равнище на безработица ", акцентира зам.-министърът Манолев.

В рамките на визитата си в Германия той е провел среща и с ръководителите на направлението за произвеждане на съставни елементи за автомобилната промишленост на " Тисен Круп ". Във Франкфурт той е разговарял с доктор Карстен Кроос, основен изпълнителен шеф за направление " Компоненти и технологии " и Фалк Нюсле, началник " Пазар и развиване ".

" Безспорно откриването на толкоз доста предприятия в бранша нарежда доста добре България на международната карта и това се преглежда като преимущество при обмисляне на нови вложения ", подчертал доктор Кроос.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР