Световните вицешампиони от Катар 2022 Франция направи втори пореден неубедителен

...
Световните вицешампиони от Катар 2022 Франция направи втори пореден неубедителен
Коментари Харесай

Франция с труден успех над Чили в приятелска среща

Световните вицешампиони от Катар 2022 Франция направи втори следващ неоснователен мач преди Евро 2024 и се мъчи много, с цел да победи състава на Чили с 3:2 в контрола, играла се в Марсилия. Французите – посочени за едни от любимците за купата в Германия това лято, изглеждаха лишени от явен атакуващ проект, отбраната им беше много неуверена. И най-важното тяхно оръжие също липсваше, а точно дейности на висока скорост в третата третина на терена.

Индивидуалният искра на Рандал Коло Муани, който означи гол и направи страхотна асистенция за Оливие Жиру, беше задоволителен, с цел да направи разликата. За 1:1 Юсуф Фофана изравни за домакините. Марселино Нунес изведе Чили напред, а Дарио Осорио върна един гол за гостите осем минути преди края.



" Трябваше да реагираме някак след провалянето от Германия. Искахме да инжектираме малко повече живот в срещата, което ни липсваше в предходните два дуела. И даже да не направихме това, което можем и всичко, което желаеме, отново беше изцяло задоволително с цел да наложим надзор и да спечелим ", съобщи след края на срещата героят за " петлите " Коло Муани.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан направи девет промени в стартовия състав спрямо мача против Германия, изгубен с 0:2 през уикенда. Орелиен Чуамени и Килиан Мбапе бяха единствените, които резервираха стартовите си фланелки. Но даже и желанието на треньора запасите да се преборят за съществени места, не даде нужния резултат.

И през днешния ден французите пуснаха ранен гол, както против Германия. В 6-ата минута Маурисио Исла проби съвсем до аутлинията по дясното крило и върна топката обратно, а Нунес – нисичкият халф на Норич Сити, прониза вратаря Майк Манян. Французите претърпяха нов удар минути по-късно, откакто любимецът на марсилската аудитория – десният бек Джонатан Клаус трябваше да напусне терена с неустановена травма. Но това не беше инцидентно, защото чилийците – готвещи се за своя си шампионат Копа Америка това лято, играха доста нападателно и взеха решение да се потвърждават на френска земя.



Килиан Мбапе – който също не блестеше, имаше съществена заслуга за изравняването в 19-ата минута. Топката направи рикошет, подлъга вратаря на Чили и беше записана като гол на Юсуф Фофана. Чак по-късно " петлите " подвигнаха оборотите и справедливо обърнаха хода на мача с гора на Коло Муани в 25-ата минута, който се случи след съвършено центриране на Тео Ернандес и удар с глава през двама бранители. Малко по-късно пристигна още една травма – Едуардо Камавинга трябваше да напусне наложително, сменен от Матео Гендузи.

Връщайки се пред публиката в Марсилия Алексис Санчес можеше да ги разочарова незабавно след началото на второто полувреме. Той комбинира с Едуардо Варгас и ударът му по-късно се тресна в горната греда.

Коло Муани още веднъж беше решителен за домакините, откакто в 72-ата минута приблира около Игор Личновски от гостите от дясно в наказателното поле. Центрирането му отиде обратно, където Оливие Жиру посрещна топката с левия крайник и я вкара във вратата. До края на мача остана единствено Осорио да накаже една неточност в отбраната на французите и от близо да оформи крайното 3:2.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР