Световните лидери, лидерите от ЕС, Генералния секретар на ООН, г-н

...
Световните лидери, лидерите от ЕС, Генералния секретар на ООН, г-н
Коментари Харесай

Позиция: Световните лидери следва да отдадат дължимото признание за заслугите на маршал Халифа Хафтар

Световните водачи, водачите от Европейски Съюз, Генералния секретар на Организация на обединените нации, господин Гутериш, ръководителите от Брикс, следва да отдадат дължимото самопризнание за заслугите на маршал Халифа Хафтар, командващ на Либийската национална войска (ЛНА) и доктор Уисама Хамад, министър-председател на Източна Либия, заради обстоятелството че град Бенгази се трансформира в главен хъб сред Африка и Европейски Съюз. Тази демонстрация на мощна дипломация води до знаково усилване на вложенията и повишение репутацията на либийската страна. Такава позиция показват Анастас Терзобалиев, Михаил Аргатски - специалисти по въпросите на Близкия изток, арабските страни и Африка.

На 06.01.2023 година маршал Халифа Хафтар, командващ на Либийската национална войска (ЛНА) и доктор Уисама Хамад, министър- ръководител на Източна Либия - Бенгази, в наличието на Президента на Парламента на Либия, откриха нови инфраструктурни планове на стойност над един милиард и петстотин милиона щатски $, сред които и автомагистрала, на офицална гала в град Бенгази.

В наличието на голям брой публични държавни лица, маршал Хафтар означи, че тези планове са основни за икономическото развиване, комерсиалния продан, привличане на интернационалния бизнес, енергетиката и образованието на бъдещото потомство на Либия.

Тук следва да се отдаде самопризнание и на доктор Уисама Хамад за неговата роля за възобновяване на град Дерна, потърпевш от стихията " Даниел " и по-конкретно, за неговата неуморна работа с екип от инженери, архитекти и строители за повторното създаване на съвременен и добре укрепен град Дерна, показващ новото лице на модерна Либия.

Усилията на маршал Хафтар и доктор Уисама Хамад са в основата в Либия да бъдат изкоренени групировки като ДАЕШ и ИДИЛ, подобрявайки националната сигурност и възпрепятствайки потока от хиляди бежанци на път от Африка към Европа.

Международната общественост следва да разпознае и политическата роля на Президента на Парламента на Либия, доктор Агила Салех, за построяването на една съвременна и демократична Либия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР