Световни лидери осъждат атаката на Иран срещу Израел. Късно вечерта

...
Световни лидери осъждат атаката на Иран срещу Израел. Късно вечерта
Коментари Харесай

Световни лидери осъждат атаката на Иран срещу Израел

Световни водачи осъждат офанзивата на Иран против Израел. Късно вечерта на 13 април Техеран заяви, че е изстрелял дронове и ракети против цели в Израел в отговор на експанзията против иранското консулство в Дамаск.

 

Минути след оповестението на атаката Съединените щати заявиха, че застават твърдо зад Израел.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел осъди офанзивата и съобщи, че би трябвало да се направи всичко допустимо спорът да не ескалира повече.

 

В изявление британският министър председател Риши Сунак заяви, че " Иран за следващ път потвърждава, че желае да провокира безпорядък в личния си заден двор ".

Френското правителство също осъжда въздушната офанзива. Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне декларира, че " с сходно бецпрецедентно деяние Иран е минал нова граница и рискува евентуална военна ескалация ".

 

Германският външен министър Аналена Бербок написа, че Берлин строго осъжда офанзивата, която " може да потопи в безпорядък цялостен един район ".

 

Канада също осъжда иранската офанзива, заяви министър председателят Джъстин Трюдо.

Китай също са обезпокоени от нападението на Иран против Израел.

„ Дълбоко сме обезпокоени от нападението на Иран против Израел “. Това съобщи китайското министерство на външните работи, заяви „ Гардиън “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР