Световната здравна организация заяви, че тествания за Covid-19 трябва да

...
Световната здравна организация заяви, че тествания за Covid-19 трябва да
Коментари Харесай

СЗО препоръчва тестване за Covid в училищата

Световната здравна организация съобщи, че тествания за Covid-19 би трябвало да се организират в учебните заведения, даже когато не са открити случаи, с цел да се избегнат " нездравословните " резултати от отдалеченото образование.

По-рано скрининги в учебните заведения се препоръчваха единствено в случай че е открит набор от случаи на ковид, само че в този момент СЗО счита, че би трябвало да се вършат PCR или бързи антигенни проби даже при липса на признаци измежду учениците и личния състав.

" Летните месеци оферират скъп прозорец на благоприятни условия за държавните управления да вкарат верен набор от ограничения, които ще оказват помощ да се понижи равнището на зараза и да се избегне прибягването до зактваряне на учебни заведения ", съобщи Ханс Клюге, районен шеф на СЗО за Европа взаимно с УНИЦЕФ и ЮНЕСКО.

Той добави, че затварянето на учебните заведения „ както видяхме, има доста нездравословен резултат върху образованието, общественото и психическото богатство на нашите деца и младежи “.

" Не можем да позволим на пандемията да ограби децата откъм обучение и развиване ", сподели Клюге, който неведнъж приканва страните от европейския район на СЗО да извърнат внимание на последствията за здравето, свързани с отдалеченото образование.

Европейският район на СЗО обгръща 53 страни и територии и включва няколко в Централна Азия.

За организациите на Организация на обединените нации затварянето на учебните заведения „ би трябвало да се преглежда единствено като последна мярка “, когато има гърмеж на случаи, които не могат да бъдат следени от други ограничения, предава Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

 

Всички вести за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР