Световната здравна организация, УНИЦЕФ и Червения кръст смятат, че оставянето

...
Световната здравна организация, УНИЦЕФ и Червения кръст смятат, че оставянето
Коментари Харесай

СЗО: Училищните занятия може да помогнат на борбата срещу коронавируса

Световната здравна организация, УНИЦЕФ и Червения кръст считат, че оставянето на учебните заведения отворени може да помогне в битката с ковид, тъй като по този начин децата могат да бъдат подготвени на превантивните ограничения, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

СЗО, Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец и Детският фонд на Организация на обединените нации разгласиха ново онлайн управление, което може да се изтегля, с рекомендации за отбрана на децата от ковид.

В наръчника се акцентира, че образованието може да насърчи учениците да станат покровители на предварителната защита и на контрола на болесттите в дома им, в учебно заведение и в тяхната общественост, като изясняват на близките по какъв начин да предотвратяват разпространяването на вируса.

Трите организации акцентират, че напътствията за учебните заведения, приложени в Западна Африка по време на епидемията от Ебола през 2014-16 година, може да допринесат за отбягване на болести с вируса в учебните заведения.

Наръчникът дава лист с рекомендации за образователните заведения и препоръки към управляващите за правене на незабавни проекти.

Ето по какъв начин да се пазим от ковид на работното място

УНИЦЕФ приканва учебните заведения да учат възпитаниците си по какъв начин да се защищават, да вземем за пример да си мият постоянно ръцете, да заобикалят да си пипат лицето или да кашлят и кихат в носна забрадка или лакът.

Организациите акцентират също, че децата би трябвало да бъдат държани надалеч от учебно заведение, в случай че са заболели.

В случай на затваряне на просветителни институции, организациите предлагат да се обмисли преподаването на образователните стратегии отдалечено, с помощта на способи като уроци по радиото.

Училищата, които остават отворени, би трябвало да почистват и дезинфекцират пространствата, изключително канализацията и водоснабдяването, и да проветряват по-често.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР