Световната здравна организация (СЗО) трябва да проучи възможността за изтичане

...
Световната здравна организация (СЗО) трябва да проучи възможността за изтичане
Коментари Харесай

Китай: СЗО да проучи дали коронавирусът е изтекъл от лаборатории в САЩ

Световната здравна организация (СЗО) би трябвало да изследва опцията за приключване на Covid-19 от лаборатория в Съединени американски щати, или друга страна. Това съобщи Министерството на външните работи на Китай, ТАСС.

По-рано ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус изиска ново експертно следствие на хипотезата, че вирусът, провокирал коронавирусната пандемия може да е бил изтърван от лаборатория в Китай. Гебрейесус разкритикува и неналичието на достъп до необработените данни на интернационалните специалисти по време на тяхното следствие в Китай за произхода на пандемията.

" СЗО би трябвало да изследва версиите на приключването на новия ковид от американската военна лаборатория във Форт Детрик и в сходни институции в други страни ", сподели представителят на външното министерство в Пекин Хуа Чунинг, на брифинг.

" По отношение на вероятността вирусът да е изминал при лабораторен случай, членовете на експертната група обявиха, че при положение на нужда ще проведат проучвания в лаборатории по целия свят. Както знаете, такива инспекции в лабораториите в Ухан към този момент са провеждани. Но по кое време ше бъде отворен за специалисти Форт Детрик ", попита тя.

Изследователският институт на американската войска „ Уолтър Рийд “ се намира във Форт Детрик, Мериленд. Той се ръководи от Пентагона и организира биомедицински проучвания, в това число с инфекциозни болести, добавя ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР