Световната здравна организация (СЗО) предупреди Русия, че масовите прояви крият

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди Русия, че масовите прояви крият
Коментари Харесай

СЗО предупреди Русия за пик на COVID-19 преди парада по случай годишнината от Втората световна война

Световната здравна организация (СЗО) предизвести Русия, че всеобщите прояви крият риск от разпространяване на ковид. Това става броени дни, преди в Москва да се състои парадът по случай годишнината от края на Втората международна война, съобщи Българска телеграфна агенция.

Масовите събирания крият риск от "засилено разпространяване ", съобщи представителят на СЗО Катрин Смолуд на конференция, отдадена на ситуацията с ковид в Русия.

Започнаха клинични тествания на съветска ваксина против COVID-19

СЗО има опция да даде насоки на съветските управляващи по какъв начин да бъде стеснен рискът, прибавя Смолуд.

Русия е записала над 560 000 случая на новия ковид и по този индикатор е на трето място в света след Съединени американски щати и Бразилия. Пряко обвързваните с вируса смъртни случаи са над 7600, в това число към 500 умряли медици.

Представителят на СЗО Мелита Вуйнович съобщи, че Русия е тествала към 11 % от популацията си, с което е обрисувала "реална картина " за разпространяването на ковид на своя територия. Парадът в чест на 75-тата годишнина от края на Втората международна война в Европа беше пренасрочен за 24 юни поради коронавирусната пандемия.

По време на войната Съветският съюз дава десетки милиони жертви, най-големия брой измежду силите на съдружниците. В Русия успеха над нацистка Германия продължава да е мотив за национална горделивост. Русия планираше парадът по случай Деня на успеха да се състои на 9 май, когато се отбелязва годишнината от капитулацията на нацистка Германия.

През април президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През го отсрочи поради възходящия към оня миг брой на случаите на ковид в Русия. Новата дата съответствува с годишнината от Парада на успеха в Москва през 1945 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР