Световната здравна организация (СЗО) определя като притеснително равнището на предаване

...
Световната здравна организация (СЗО) определя като притеснително равнището на предаване
Коментари Харесай

СЗО предупреди: Заразяването с коронавируса в Европа е притеснително!

Световната здравна организация (СЗО) дефинира като притеснително нивото на предаване на ковид в Европа, съобщи шефът на европейския ѝ клон Ханс Клуге, представен от Франс прес. Той добави, че организацията се притеснява и от скъсяването на карантината, планувано в няколко страни.

" Числата за септември би трябвало да провокират паника у всички ни " в цяла Европа, където броят на новите случаи към този момент надвишава този на случаите през март и април, акцентира Клуге.

Освен това СЗО изключи опцията да съкрати рекомендацията си за 14-дневна карантина за всички, които са били в контакт с вируса. " Нашата рекомендация за14-дневна карантина се основава на нашето схващане на инкубационния интервал и предаването на заболяването, ще я променим единствено в случай че се промени разбирането ни за науката, което за момента не се е случило ", съобщи Катерин Смолууд, отговаряща за изключителните обстановки в европейския клон на СЗО, предава Българска телеграфна агенция.

Във Франция продължителността на карантината при контакт беше понижена до 7 дни, във Англия и Ирландия карантината е 10-дневна. Няколко европейски страни, като Португалия и Хърватия, обмислят да я понижат.

Предвид голямото отражение, което даже минимално понижаване на карантината може да окаже върху инидивиди и обществото, " приканвам страните от района да следват постоянна научна процедура с техните специалисти и да изследват сигурни разновидности за понижаване " на периода на карантината, акцентира Клуге.

В зоната Европа на СЗО, която включва 53 страни, в това число Русия, са регистрирани близо пет милиона доказани случаи и над 227 000 жертви на вируса, по данни на организацията.

Поради завръщането на епидемията, както и по-големия потенциал за проби, в сравнение с през март и април, броят на записаните всеки ден случаи на заразяване сега е към 40-50 хиляди, по отношение на дневния връх от 43 000, маркиран на 1 април. Новият връх беше маркиран на 11 септември с 54 000 случая за 24 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР