Световната здравна организация (СЗО) очаква съвсем скоро броят на починалите

...
Световната здравна организация (СЗО) очаква съвсем скоро броят на починалите
Коментари Харесай

СЗО: Починалите от COVID-19 ще надхвърлят 100 хил. на седмица съвсем скоро

Световната здравна организация (СЗО) чака напълно скоро броят на умрелите в резултат на ковид да надвиши 100 хиляди на седмица.

Редица страни вкарват още по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Австрийските управляващи удължиха за трети път цялостното затваряне на страната, което ще важи до 7 февруари.

Въвеждат се нови ограничения, като наложителното потребление на маска вид FFP-2 в комерсиалните обекти и публичния превоз. За обществено слабите жители ще бъдат обезпечени безвъзмездни маски.

Училищата остават затворени, както и хотелите и заведенията, като в средата на февруари ще се извърши оценка дали те ще могат да отворят още веднъж през март.

Влизащите в страната, в това число и от България, подлежат на предварителна електронната регистрация, както и наложителна 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната най-рано на петия ден след негативен PCR или антигенен тест.

Сходни се чака да бъдат ограниченията, които ще реши на следващия ден Германия. Правителството в Берлин не изключва връщането на граничния надзор.

Допълнителни ограничавания влизат в действие и в Швейцария - затварят се магазини и се лимитират контактите до 5 души. Словакия постанова строги ограничавания за напредването и стартира още веднъж всеобщо тестване. Хората сред 15 и 65 години ще имат потребност от негативен тест, с цел да могат да се движат свободно в страната.

Англия разшири от през вчерашния ден акцията си за имунизиране против ковид и желае доникъде на февруари да бъдат ваксинирани 15 милиона души.

В Русия също стартира всеобща имунизация, като руснаците могат да избират сред два регистрирани препарата. Там до края на март би трябвало да се ваксинират 20 милиона души.

В Гърция отварят моловете и комерсиалните обекти, които бяха затворени преди повече от два месеца. Запазват се обаче огромна част от ограниченията, като вечерния час, възбраната за овакантяване на региона на местоживеене, и изпращането на телефонно известие при излизане от вкъщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР