Световната здравна организация (СЗО) няма информация дали ваксини срещу COVID-19

...
Световната здравна организация (СЗО) няма информация дали ваксини срещу COVID-19
Коментари Харесай

Разнобой! СЗО няма данни дали могат да се смесват различни ваксини срещу COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) няма информация дали ваксини против COVID-19 от разнообразни производители могат да се смесват, съобщи в петък шефът на организацията по контролиране и преквалификация доктор Рожерио Пинто де Са Гаспар.

Отговорът на Гаспар пристигна като коментар на решението на Франция да употребява друга ваксина за втората доза за хора под 55 години, които са получили като първа доза имунизацията на " АстраЗенека ". Решението на френските здравни органи беше взето на фона на констатациите на Европейската организация по медикаментите (EMA), че имунизацията на " АстраЗенека " може да аргументи формиране на кръвни съсиреци.

По-рано в петък Франция се причисли към Германия в решението ѝ да предложи слагането на друга ваксина при слагане на втората доза.

В четвъртък Постоянният комитет по имунизацията към немския институт " Роберт Кох " (STIKO) предложи всички хора под 60 годишна възраст, получили като първа доза имунизацията на " АстраЗенека ", да бъдат ваксинирани с имунизациите на Pfizer/BioNTech или на Moderna при слагането на втората доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР