Световната здравна организация се надява САЩ да преосмислят решението си

...
Световната здравна организация се надява САЩ да преосмислят решението си
Коментари Харесай

СЗО: Надяваме се САЩ да размислят

Световната здравна организация се надява Съединени американски щати да премислят решението си за овакантяване на интернационалната конструкция, защото коронавирусът не може да бъде надвит „ в разлъчен свят “. Това стана ясно от изявление на генералният шеф на СЗО, доктор Тедрос Гебрейесус, представено от CNBC.

„ Проблемът не е в парите. Не финансирането е проблем. Всъщност, връзката със Съединени американски щати и водачеството им в чужбина са по-важното “, разяснява той. „ Ако има проблем със системата на СЗО или на Организация на обединените нации като цяло, знаете, ние сме доста отворени за всякаква преоценка и истината може да излезе нескрито. Това може да стане вътрешно, без овакантяване на организацията “, добави още Гебрейесус.

Напрежението със Щатите набъбна от началото на пандемията, откакто президентът Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео упрекнаха здравната организация в пристрастия към Китай. Така при започване на юли Белият дом изпрати публично уведомление до Конгреса за отдръпване от СЗО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР