Световната здравна организация съобщи, че рекордът за най-много нови случаи

...
Световната здравна организация съобщи, че рекордът за най-много нови случаи
Коментари Харесай

Невиждан брой заразени с коронавирус за денонощие

Световната здравна организация заяви, че върхът за най-вече нови случаи на ковид по света е бил усъвършенстван за трети следващ ден, съобщи „ Гардиън”.

Вчера в света са регистрирани 465 319 новозаразени. Ден по-рано бяха регистрирани 449 720 инфектирани, а преди два дни – 437 247. Близо половината от новите случаи през последното денонощие са регистрирани в Европа.

Световната здравна организация предизвести, че някои страни се движат по „ рисков път”, тъй като там се следи огромен растеж на новите случаи на коронавирусна зараза. Според данните на СЗО има повече от 42,3 милиона доказани случая в света от началото на пандемията, до момента в който близо 1,15 милиона души са изгубили живота си, в това число 6570 в събота.

По-рано през днешния ден Испания разгласи, че вкарва изключително състояние поради новите случаи на заразяване с ковид. Премиерът Педро Санчес направи телевизионно послание след изключително съвещание на държавното управление и сподели, че мярката ще остане в действие до началото на май. В цялата страна през нощта ще има полицейски час от 23 ч. до 6 ч. Испания се трансформира в първата страна от Европейски Съюз с над един милион инфектирани. Други европейски страни също сложиха отрицателни върхове през последните дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР