Световната здравна организация повиши опасността от новия коронавирус от “умерена

...
Световната здравна организация повиши опасността от новия коронавирус от “умерена
Коментари Харесай

Заплахата от коронавируса расте. Заразата - на два метра разстояние

Световната здравна организация увеличи заплахата от новия ковид от “умерена ” на “висока ”. Китайският вирус се популяризира извънредно бързо, а броят на жертвите пораства от ден на ден.
Към момента единствено на територията на азиатската страна има доказани над 100 смъртни случая. Заразените пък надвишават 4500 души. Освен всичко, заразяването с ковид може да стане и от два метра разстояние, което демонстрира тревогата на епидемията. Това значи, че не е нужен директен контакт с притежател на вируса.

Китай уведоми Световната здравна организация за пневмония от незнаен вид в Ухан на 31 декември 2019 година На 7 януари беше открит причинителят й - ковид 2019-nCoV, който към този момент доближи Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, Съединени американски щати, Канада, Франция и Австралия. Регистриран бе и четвърти случай в Европа - диагностициран с ковид. Болестта идва и съмнително покрай нас - и в Румъния ревизират подозрителен случай на студент, който скоро се е върнал от Китай и се е разболял.

В момента четирима български жители се намират на територията на град Ухан - който е в центъра на огнището на смъртоносния вирус. Българският министър председател Бойко Борисов разгласи, че в случай че китайските управляващи разрешат, ще изпрати аероплан, който да прибере четиримата наши студенти там.

В същото време инженери от Whiting School of Engineering на университета " Джонс Хопкинс " Балтимор, щата Мериленд, сътвориха приложение, посредством което може да следи в действително време по какъв начин и къде се популяризира коронавирусът. Чрез интерактивната карта в уеб страницата може да се следи какъв брой инфектирани и жертви има във всяка част на планетата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР