Световната здравна организация обяви, че според нея произходът на коронавируса

...
Световната здравна организация обяви, че според нея произходът на коронавируса
Коментари Харесай

СЗО смята, че коронавирусът е с естествен произход

Световната здравна организация разгласи, че съгласно нея произходът на ковид е натурален, само че е поканила Пекин да взе участие в следствие по отношение на животинския генезис на Covid-19. Тази преценка идва в миг, в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп свърза вируса с китайска лаборатория, съобщи " Франс прес ".

Тръгнала от Ухан в Китай през декември, пандемията болести оттогава 3.2 милиона души по света, а броят на умрелите инфектирани е минимум 230 000 души.

" Що се касае до произхода на вируса в Ухан, ние изслушахме доста учени, които изследваха този вирус и ни увериха, че той е от натурален генезис ", съобщи Майкъл Райън, шефът на стратегиите за незабавни дейности към СЗО.

" Онова, което е значимо, е да установим естествения гостоприемник на този вирус ", добави той. Експертът разгласи, че главната цел е да се направи по този начин, че " ние да можем да разберем добре вируса, да разберем трансмисията от животно на човек и да разберем каква преграда сред животинския и човешкия тип е била преодоляна ".

Целта на това проучване е да се разработят публични здравни ограничения и ограничения за предварителна защита, с цел да не се повтори същото нещо, където и да е, акцентира специалистът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР