Световната здравна организация даде разрешение за използване на ваксината срещу

...
Световната здравна организация даде разрешение за използване на ваксината срещу
Коментари Харесай

Официално: СЗО пуска Астра Зенека

Световната здравна организация даде позволение за потребление на имунизацията против новия ковид на АстраЗенека и Оксфордския университет, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Днешното решение на СЗО изпраща сигнал на страните без потенциал за научна инспекция, че здравната организация на Организация на обединените нации счита имунизацията за безвредна и ефикасна в битката с новия ковид.

Шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус прикани другите фармацевтични компании да аплайват за утвърждение на ваксина незабавно щом стартират тази процедура в богатите страни, с цел да може да се форсира раздаването на ваксини през програмата КОВАКС.

Неотдавна той разкритикува богатите страни, че всеобщо изкупуват наличните количества ваксини, а доста небогати страни не могат да обезпечат дози даже за своите здравни служащи и хората от третата възраст.

Медикаментът на " Астра Зенека " се предлага за всички на възраст над 18 години. Ваксината има лесни условия за предпазване. СЗО отбелязва още, че нейната успеваемост от 63,09% ще бъде " подобаваща за страни с ниски и междинни приходи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР