Световната търговска организация ще заседава този уикенд в Буенос Айрес.

...
Световната търговска организация ще заседава този уикенд в Буенос Айрес.
Коментари Харесай

Световната търговска организация ще заседава в Буенос Айрес

Световната комерсиална организация ще заседава този уикенд в Буенос Айрес. Това е първото събитие на 164-членния блок след встъпването в служба на президента Доналд Тръмп, който нееднократно неглижира всестранното икономическо съдействие.

Новата администрация на Съединени американски щати се ориентира към модела „ Америка преди всичко “ и заплаши да излезе от съглашението, потвърждавайки, че СТО попречва способността й да се конкурира.

Аржентинският външен министър Сузана Малкора, която ще ръководи съвещанието на 10-13 декември, неотдавна сподели, че срещата евентуално ще разиска риболовните дотации и комерсиалната договорка сред Европейски Съюз и Меркосур (Аржентина, Бразилия, Уругвай, Парагвай и Венецуела).

Комисарят по търговията на Европейски Съюз Сесилия Малмстрьом загатна във вторник, че договарянията сред двете страни могат да продължат до 2018 година, като основните трудности са говеждото месо и търговията с етанол. Съединени американски щати са упреквани, че блокират назначенията на съдии в системата за споразумяване на разногласия на СТО, заявявайки, че тя е неефективна и упорстват за по-агресивен метод към отбраната на ползите им.

Европейските дипломати в Буенос Айрес показват, че протекционистката американска изразителност може да има мотивиращо влияние върху договарянията сред Европейски Съюз и Меркосур.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР