Световната търговия се очаква да спадне с около 18,5% на

...
Световната търговия се очаква да спадне с около 18,5% на
Коментари Харесай

СТО очаква 18,5% спад на световната търговия през второто тримесечие

Световната търговия се чака да спадне с към 18,5% на годишна база през второто тримесечие на 2020 година вследствие на пандемията от ковид, оповестиха от Световната комерсиална организация (СТО), представена от Агенция Франс Прес.

От СТО разясниха, че през първото тримесечие на тази година търговията се е свила с 3% спрямо първите три месеца на 2019 година

Първоначалните калкулации за втората четвърт, когато вирусът и обвързваните с него ограничения засегнаха огромна част от международното население, демонстрират спад от 18,5% на годишна база , се споделя в известието на международната организация. Но предстоящото намаляване е по-добро от най-лошия сюжет на СТО за въздействието на пандемията върху международната търговия.

В прогнозата си от април СТО предизвести, че международната търговия може да се свие с 13% в най-хубавия случай и с 32 на 100 в най-лошия случай през 2020 година

Търговията ще би трябвало да се уголемява с 2,5% всяко тримесечие до края на годината, с цел да се реализира оптимистичният сюжет, акцентират от организацията.

СТО отбелязва, че прогнозата за международната стопанска система през идващите две години остава " извънредно несигурна ".

За 2021 година се чака международната търговия да се разшири с 21-24%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР