Световната суперзвезда Шакира беше избрана за първата Латинамериканска жена на

...
Световната суперзвезда Шакира беше избрана за първата Латинамериканска жена на
Коментари Харесай

Шакира е първата в историята Латиномериканска жена на годината на "Билборд"

Световната суперзвезда Шакира беше определена за първата Латинамериканска жена на годината на " Билборд ". Тя ще бъде почетена на галата " Латиноамерикански дами в музиката ", която ще бъде излъчена по телевизия Телемундо на 7 май.

Галавечерта ще отдаде респект на латиноамерикански изпълнителки, ръководители и създатели, които интензивно работят за позитивна смяна, приобщаване и тъждество сред половете в музикалната промишленост.

Шакира имаше изключителна година, през която усъвършенства върхове с най-големия испаноезичен дебют за 2022 година ( " Monotonia " с присъединяване на пуерториканския артист Осуна). След това, през януари 2023 година, нейният шлагер " Shakira: BZRP Music Sessions #53 " дебютира под номер 9 в класацията " Хот 100 " на " Билборд " и тя стана първата жена, достигнала до топ 10 в нея с ария на испански. " BZRP Music Sessions #53 " също влезе в историята като най-стриймваната латино ария за 24 часа в Спотифай и най-слушаната латино ария в YouTube за 24 часа с над 63 милиона гледания и усъвършенства 14 международни върха на Гинес.

        View this post on Instagram                      

A post shared by Billboard Latin (@billboardlatin)

" Шакира е най-хубавата жена в музиката. Благодарение на нея латиноамериканките по целия свят са получили опция да пишат и извършват надълбоко персонална музика. Тя сътвори придвижване напълно сама и продължава да бъде по-актуална от всеки път през днешния ден, с великолепие, традиция и голям гений. Тя е определението за жена в музиката ", сподели Лейла Кобо, която дава отговор за испаноезичната музика в " Билборд ".

Шакира дебютира в общата ранглиста за сингли на " Билборд " през 2001 година с " Whenever, Wherever ", а първо място в нея доближава през 2006 година с " Hips Don't Lie ".

Колумбийската певица е продала повече от 95 милиона албума по света, което я прави един от най-продаваните музикални реализатори на всички времена и най-продаваната латино изпълнителка на всички времена. Тя има повече от 300 награди, измежду които три " Грами ". Издала е 11 албума.

        View this post on Instagram                      

A post shared by billboard (@billboard)

Влиянието на Шакира надвишава музиката. Хуманитарната работа на певицата е фокусирана върху всеобщото обучение и ранното детско развиване, изключително върху здравето, храненето и стимулирането на деца, които към момента не са в учебно заведение. Тя работи за налично обучение и опазване на здравето на подрастващите посредством фондацията си " Босоногите ", която учредява в Колумбия още когато е 18-годишна. От 1997 година тя е построила или реновирала девет държавни учебни заведения в Колумбия, които са изучили повече от 152 000 деца. Работата на фондацията се разраства до Латинска Америка, а по-късно и до други елементи на света.

Като дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ, Шакира работи за политически начинания, които да понижат броя на децата без достъп до обучение.

На галата " Латиноамерикански дами в музиката " звездите Ана Габриел, Емилия, Евалуна, Гойо и Талия също ще получат специфични награди. 

Източник: Христина Терзиева/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР