Световната популация на императорските пингвини намалява с около 1,3 процента

...
Световната популация на императорските пингвини намалява с около 1,3 процента
Коментари Харесай

Популацията на императорските пингвини намалява

Световната популация на императорските пингвини понижава с към 1,3 % годишно, като учените не съумяват да схванат повода за този явен спад , заяви Синхуа, базирайки се на интернационално проучване. 

Резултатите от него демонстрират, че в цяла Антарктида през 2018 година е имало по-малко императорски пингвини, в сравнение с през 2009 година

Изследователи от страни, измежду които Нова Зеландия и Австралия, са открили, че през 2018 година в размножителните колонии напролет е имало към 24 000 по-малко възрастни екземпляра спрямо броя им през 2009 година

Промените на континента варират според от района и следените трендове не са свързани с изискванията на морския лед, споделят учените от университета на Кентърбъри в Нова Зеландия и Австралийската антарктическа дивизия. 

Подобно на доста други полярни животни, наблюдението на популациите на императорските пингвини е предизвикателство поради метода на живот на типа и отдалечеността му. От тази позиция е мъчно да се откри неговият световен статут - тематика, която е значимо да бъде позволена, защото полярната среда се трансформира, се показва още в проучването. 

За да получат емпирични доказателства за световния статут на императорските пингвини за да схванат намаляването на популацията, учените са употребявали броене на колониите, сателитни изображения и Байесово оценяване и са основали рамка за световен мониторинг на типа и други жители на леда в Антарктида.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР