Световната оперна прима Соня Йончева получи званието Доктор хонорис кауза

...
Световната оперна прима Соня Йончева получи званието Доктор хонорис кауза
Коментари Харесай

Соня Йончева стана Доктор хонорис кауза на Музикалната академия в Пловдив

Световната оперна прима Соня Йончева получи званието Доктор хонорис идея на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Преди две години тя стана почетен жител на родния си Пловдив, а в този момент и академията по изкуствата в града я отличава за триумфите ѝ на международните подиуми, както и за нейната продуцентска активност и благотворителните ѝ дела като Национален дипломат на УНИЦЕФ.

Повече от 23 години Соня Йончева е дипломат на българската просвета по света. Дори измежду международните оперни награди, почитта на родното място има своето най-съкровено място, показа примата след церемонията. И даде обещание, че ще продължи да работи за популяризирането на българската просвета и всичко българско.

" Вие сте индивидът, който потвърди, че в необятния свят на огромното изкуство има място и за българските актьори. Огромна чест е да бъдете на това място, което обаче е безпощадно. Следи за всяка неточност. Точно по тази причина там място имат единствено най-хубавите. Там сте, тъй като имате дисциплината, огромната отговорност към специалността, към българската просвета. Знам, че ще продължите да прославяте България, както го вършиме и до момента ", сподели от сцената министърът на културата Кръстю Кръстев.

Автор: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР