Световната номер 2 Арина Сабаленка продължава защитата на титлата си,

...
Световната номер 2 Арина Сабаленка продължава защитата на титлата си,
Коментари Харесай

Ново 5-звездно представяне: Сабаленка срази шампионка от Шлема и ще търси реванш срещу Гоф!

Световната номер 2 Арина Сабаленка продължава отбраната на купата си, като през днешния ден тя изнесе нова тенис лекция на деветата сложена в схемата Барбора Крейчикова в мач от четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия. Мачът продължи 1 час и 11 минути - 6:2 6:3. Беларуската нямаше кой знае какви усложнения в хода на мача, като от началото до края наложи преобладаващия си жанр на игра и стигна до крайната победа. Актуалната шампионка от Аустрелиън Оупън ще срещне на полуфиналите Коко Гоф, като ще търси реванш за загубата си от нея на същата фаза, но на Окритото състезание на Съединени американски щати.

Началото на мача стартира с рутинни първи геймове за сервиращите тенисистки. Сабаленка обаче търсеше да поеме самодейността и съумя, като направи първа пробив за 2:1. След това, тя го затвърди безпроблемно, като дори и проби за повторно чехкинята и си обезпечи удобна преднина от 4:1 гейма. Когато беларуската сервираше, с цел да поведе с 5:1, Крейчикова подвигна оборотите си на игра и върна единия от двата брейка. Въпреки това, международната номер 2 направи нов пробив за 5:2 след неточности от ракетата на чехкинята и се приближи оптимално до триумфа в първия сет. Впоследствие, Сабаленка затвори първата част на лично подаване елементарно след 33 минути игра - 6:2.

Набралата скорост беларуска, продължи тендецията и през втория сет, като при 1:1, " открадна " сервиса на Крейчикова, с цел да поведе със сет и пробив задатък. Световната номер две постановяваше все по-осезаемо превъзходството си и направи още един брейк, с който поведе с 4:1 и крайната победа изглеждаше все по-близо. По сходство на първия сет обаче, при същия резултат, чехкинята върна единия от двата брейка и понижи изоставането си. В последна сметка обаче, при 5:3, Сабаленка направи пробив, с който затвори мача и подпечата класирането си на полуфиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР