Световната метеорологична организация, която е под шапката на ООН, предупреди,

...
Световната метеорологична организация, която е под шапката на ООН, предупреди,
Коментари Харесай

COVID-19 увеличава рисковете от очакваното рекордно горещо лято в северното полукълбо

Световната метеорологична организация, която е под шапката на Организация на обединените нации, предизвести, че пандемията COVID-19 ще усили рисковете от предстоящото да бъде рекордно горещо лято в северното полукълбо , оповестява " Франс прес ".

Световната метеорологична организация прикани държавните управления да създадат проекти да пазят хората в сигурност по време на горещи талази , без да популяризират новия ковид.

Тази година се чака да бъде " следващият рекордно парещ сезон в северното полукълбо ", посочи говорителката на Световната метеорологична организация по време на виртуална конференция в Женева.

" В момента претърпяваме една от най-горещите години в историята. COVID-19 усилва рисковете за здравето от горещо време за доста хора и усложнява задачата да бъде ръководен ", настоя тя.

Агенцията към Организация на обединените нации в партньорство с неправителствени организации прикани за по-сериозна подготовка, с цел да бъдат защитени хората в горещото време, като в същото време се поддържа надзор върху пандемията .

Информационна поредност, която обгръща тематики като вентилация, уязвими групи от популацията и персонални защитни средства, се издава " с цел да алармира на политиците и хората, които вземат решения, да се опитат да им оказват помощ да се оправят с предизвикването на дуела сред горещините и COVID-19 ", акцентира още говорителката на Световната метеорологична организация.

На някои места това, което нормално би бил добър съвет по време на гореща вълна - като ориентиране към климатизирани закрити публични пространства - опонира на насоките за публичното здраве поради рецесията с ковид.

В момента Индия изпитва огромна гореща вълна, като температурите доближават 47,5 градуса по Целзий в град Чуру в северозападния щат Раджастан.

" Индия изпитва гореща вълна и това е в това време, до момента в който Индия разхлабва ограничаващите ограничения ", означи още тя.

" Горещите талази стават все по-чести и по-интензивни поради климатичните промени. Това оказва все по-голям стрес върху човешкото здраве и човешките здравни системи ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР