Световната купа по художествена гимнастика в София през 2020 година

...
Световната купа по художествена гимнастика в София през 2020 година
Коментари Харесай

Ясни са датите за СК по художествена гимнастика в София

Световната купа по художествена гимнастика в София през 2020 година ще се организира от 10 до 12 април, утвърди Международната гимнастическа федерация. Състезанието ще бъде второ подред от сериите.

Преди столицата ни хазаин на Световната купа ще бъде Италия (Пезаро, 2-3 април), а по-късно още две страни ще одобряват шампионата Узбекистан (Ташкент, 17-19 април) и Азербайджан (Баку, 24-26 април).

Сериите от Световната купа през 2020 година са част от олимпийските квалификации. Трите гимнастички с най-предно класиране, изчислени въз основата на трите най-хубави представяния в многобоя, ще получат виза за Токио 2020. Една страна може да кандидатства единствено за една квота от шампионатите от Световната купа. "Билетите " за Игрите не са поименни.

Гимнастичка, спечелила виза за страната си от Световното състезание в Баку през 2019 година, не може да получи втора квота за страната от Световната купа.

Изпълнителният комитет към ФИГ също по този начин утвърди и провеждането на Световни шампионати при девойките по художествена гимнастика през две години, като идващото ще бъде през 2021 година.

От Международната федерация също по този начин актуализираха своите правила в церемониите по награждаване, следвайки политиката на Международния олимпийски комитет. Националните химни към този момент ще се извършват напълно - без да надвишават 90 секунди - и ще бъдат единствено инструментали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР