Световната икономика вече се променя заради климатичните промени и декарбонизацията.

...
Световната икономика вече се променя заради климатичните промени и декарбонизацията.
Коментари Харесай

Да не пропуснем промяната, докато я чакаме

Световната стопанска система към този момент се трансформира поради климатичните промени и декарбонизацията. След първичния потрес от нашествието на Русия в Украйна вложенията в нисковъглеродни технологии, ВЕИ и превоз се усилват доста. Цените на всички детайли за зеления преход се намаляват бързо и в допълнение подтикват плановете. Нови райони като Африка, наподобява, ще играят все по-ключова роля в енергийната промяна с помощта на огромни планове за зелена сила и подводни далекопроводи към Европа. е все по-близо до промишлеността, защото става по-евтин и наличен на всички места. Големите корпорации от нефтения и газовия бранш към този момент намерено насочват вложенията си към планове за декарбонизация и чакат трилиони долари доходи от тази сфера. А голям брой стартират да ползват ESG тактиките си за реализиране на въглеродна индиферентност. Дори в авиацията тестват или електрически самолети за къси дистанции.Успешно се тестват и нови системи за предпазване на сила, в това число гравитационни такива. Редица стартъпи и огромни вложителите работят по технологиите за хващане, потребление или предпазване на въглероден диоксид. Други развиват планове за произвеждане на зелена стомана, а трети търсят метод да употребяват отпадъците от активността си като първични материали.

Световната стопанска система към този момент се трансформира поради климатичните промени и декарбонизацията. След първичния потрес от нашествието на Русия в Украйна вложенията в нисковъглеродни технологии, ВЕИ и превоз се усилват доста. Цените на всички детайли за зеления преход се намаляват бързо и в допълнение подтикват плановете. Нови райони като Африка, наподобява, ще играят все по-ключова роля в енергийната промяна с помощта на огромни планове за зелена сила и подводни далекопроводи към Европа. е все по-близо до промишлеността, защото става по-евтин и наличен на всички места. Големите корпорации от нефтения и газовия бранш към този момент намерено насочват вложенията си към планове за декарбонизация и чакат трилиони долари доходи от тази сфера. А голям брой стартират да ползват ESG тактиките си за реализиране на въглеродна индиферентност. Дори в авиацията тестват или електрически самолети за къси дистанции.

Успешно се тестват и нови системи за предпазване на сила, в това число гравитационни такива. Редица стартъпи и огромни вложителите работят по технологиите за хващане, потребление или предпазване на въглероден диоксид. Други развиват планове за произвеждане на зелена стомана, а трети търсят метод да употребяват отпадъците от активността си като първични материали.

Променят се даже храните - поради измененията в климата и се заменят с други. Търсят се нови източници на храна като.

На този декор Европейски Съюз продължава да трансформира законодателството си и да залага още по-високи цели за понижаване на въглеродните излъчвания, като дружно с това уголемява и търговията с квоти CO2 към нови промишлености и браншове, в това число налагайки въглеродно мито за вносните артикули.
Реклама
Именно тези процеси преглеждаме в и насочваме взор към това по какъв начин ще продължи преходът към въглеродната индиферентност и независимостта от изкопаеми горива.
Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Ивайло Станчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР