Световната икономика ще нарасне с около 5% в пазарните валутни

...
Световната икономика ще нарасне с около 5% в пазарните валутни
Коментари Харесай

Ще се съживи ли световната икономика през 2021 г.?

Световната стопанска система ще нарасне с към 5% в пазарните валутни курсове през 2021 година Това би бил най-бързият ритъм, регистриран през 21-ви век, връщайки до предпандемичните ѝ равнища на произвеждане до края на 2021 година или началото на 2022 година

Това предвижда Глобалната икономическа вероятност на PwC за 2021: От огромния локдаун до огромното възобновяване. Проучването преглежда основните тематики за актуалната година, свързани с " рестартирането " на стопанските системи, уменията и обществото.

Очаква се напредък, който обаче ще бъде несиметричен и ще зависи от сполучливото и бързо внедряване на ваксини и продължаващите приспособителни фискални, парични и финансови условия в по-големите стопански системи на света. Друга основна тематика ще е по какъв начин може да се синхронизира с вложенията в зелена инфраструктура, създавайки повратна точка в битката против изменението на климата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коронавирусът сковава международната стопанска система. Брутният вътр...

Неравномерно възобновяване

Въпреки плануваното нарастване с 5% в пазарните валутни курсове тази година, идващите 3 до 6 месеца евентуално ще продължат да бъдат предизвикателни, изключително за страните от Северното полукълбо, които през зимните месеци могат да бъдат принудени да вкарат спомагателни местни или цялостни стопански локдауни (както неотдавна във Великобритания).

Производството в някои развити стопански системи да вземем за пример може да се свие през първото тримесечие и растежът като цяло е по-вероятно да се ускори през втората половина на годината, когато се чака огромните напреднали стопански системи да са ваксинирали най-малко 2/3 от популацията си.

" Макар че положителната вест е, че до края на 2021 година или началото на 2022 година международната стопанска система евентуално ще се върне към равнищата на произвеждане отпреди рецесията, отличаваща характерност на Голямото възобновяване е, че то ще бъде неравномерно в другите страни, браншове и равнища на приходи., само че други напреднали стопански системи изключително тези, мощно основани на услугите като Англия, Франция и Испания или тези, фокусирани върху износа на артикули и съоръжение, като Германия и Япония надали ще се възстановят до равнищата си от преди рецесията до края на 2021 година ", разяснява Барет Купелиан, старши икономист в PwC.

Нарастващите, само че по-ниски равнища на произвеждане ще покачат безработицата в Обединеното кралство, Франция, Испания и Германия, като. Това неизбежно ще изостри към този момент съществуващите неравенства.

" След като вирусът бъде овладян, вниманието на политиците ще би трябвало да се концентрира върху слагането на основите за резистентен и приобщаващ напредък, като се обърне особено внимание на основаването на работни места и зелената стопанска система. Бизнес водачите в този момент би трябвало да възнамеряват както във връзка с растежа, по този начин и във връзка с вложенията, в това число повишение на квалификацията на работната мощ. ", поучава Купелиан.

Синхронизиран подтик за зелена инфраструктура

Околната среда ще бъде значим фокус за 2021 година и към този момент се нарежда като опция за ускорение на прехода на бизнеса и политиката към нулеви чисти излъчвания. През 2021 година се чакат обилни капиталови и политически промени, свързани с Парижкото съглашение за климата, в главните търговски блокове като Съединени американски щати, Китай и Европейски Съюз.

Зелените облигации, които се употребяват за директно финансиране на екологични планове, сега съставляват по-малко от 5% от международния пазар на закрепен приход. През 2021 година общата емисия на зелени облигации ще се усили с над 40%, с цел да надвиши за първи път половин трилион щатски $ Освен това апетитът на вложителите във Фондове за околна среда, обществена политика и ръководство (ESG) ще продължи да се усилва и до 2025 година може да съставлява до 57% от общите Европейски взаимни фондове.

Производството на електрическа енергия от възобновими източници продължава да става все по-ключово в международен мащаб, като потенциалът на фотоволтаичната сила (PV) евентуално ще се усилва с бързи темпове на фона на възходящия потенциал в Европейски Съюз, Индия и Китай. Ако актуалните трендове се запазят, фотоволтаичната сила е на път да надмине природния газ през 2023 година и силата от въглища през 2024 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР