Световната банка препоръчва данъци върху вредните храни - прекалено мазните,

...
Световната банка препоръчва данъци върху вредните храни - прекалено мазните,
Коментари Харесай

Световната банка предлага данъци върху мазното и сладкото

Световната банка предлага налози върху нездравословните храни - прекомерно мазните, захарни или солени хранителни артикули.

Световната банка акцентира значимата роля на държавните управления и ги приканва да вкарат ефикасни здравни системи и да разработят превантивни ограничения като политики за образование и образоване на хората.

Затлъстяването към този момент не е проблем единствено на богатите страни

Доклад на Световната банка "Затлъстяването: здравето и икономическите последствия от идното световно предизвикателство " хвърля светлина върху затлъстяването и негативни въздействия от него за стопанската система.

Според отчета затлъстяването е сериозен проблем с тежки последствия върху стопанската система на бедните страни и тези със междинни приходи. Това разрушава мита, че наднорменото тегло се среща основно измежду богатите страни. Проучването наблюдава доста от настоящите трендове по отношение на наднорменото тегло и затлъстяването. Последните данни демонстрират, че от 1975 година затлъстяването е довело до четири милиона смъртни случая в международен мащаб всяка година. През 2016 година над 2 милиарда възрастни са с наднормено тегло или затлъстяване и над 70 % от тези души живеят в страни с невисок или междинен приход.

Според Анет Диксън, вицепрезидент на отдела "Човешко развиване " на Световната банка, оправянето с този проблем ще способства доста за поддържането на работната и ще обезпечи по-висок стопански напредък.

Изследванията демонстрират, че вложенията в интервенции за битка със затлъстяването биха могли да спасят 8,2 милиона живота в по-бедните страни и да генерират 350 милиарда щатски $ до 2030 година Това е еквивалентно на възвращаемост от 7 $ на човек за всеки вложен $ в предварителна защита на затлъстяването.

Със съдействието на Световната банка Египет започва национална акция "100 милиона здравословни животи " за подкрепяне на изследователската активност против заболявания като хепатит С и рискови фактори от незаразни заболявания (наднормено тегло, затлъстяване, диабет и кръвно налягане). Правителството на Аржентина също потърси помощ от Световната банка с цел да отбрани хората от преобладаващи незаразни рискови фактори.

На същия принцип държавното управление на Тонга вкара система за "здравословни налози ", която цели понижаване на потреблението на нездравословни потребителски артикули като тютюн, алкохол и захарни питиета. Тонга изиска от Световната банка да оцени успеваемостта на тази фискална политика, която като цяло е довела до позитивни промени в навиците на хората.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР