Световната банка обяви създаването на многодонорски доверителен фонд, целящ да

...
Световната банка обяви създаването на многодонорски доверителен фонд, целящ да
Коментари Харесай

Световната банка създава фонд в подкрепа на Украйна

Световната банка разгласи основаването на многодонорски поверителен фонд, целящ да поддържа държавното управление на Украйна, за облекчаването и последващото възобновяване на страната от продължаващата война.
 Австрия подарява 20 млн. евро на Световната банка за фонда за Украйна
Австрия подарява 20 млн. евро на Световната банка за фонда за Украйна

Фондът има за цел да подкрепи Украйна в планирането и осъществяването на ограниченията за възобновяване

" Доверителният фонд за помощ, възобновяване, реорганизация и промяна на Украйна (URTF), ръководен от Световната банка, ще обезпечи координирано финансиране и механизъм за поддръжка, с цел да помогне на държавното управление на Украйна да поддържа своя административен потенциал и потенциал за даване на услуги, да организира старания за подкрепяне, както както и да възнамеряват и извършват програмата за реорганизация и промени на Украйна ", се споделя в прессъобщението на Световната банка.

Както беше маркирано, Фондът също по този начин ще даде запаси за сериозна консултантска и аналитична работа за помощ и старания за възобновяване.
 Световната банка оказва помощ с още 500 млн. $ на Украйна
Световната банка оказва помощ с още 500 млн. $ на Украйна

За възобновяване на страната ще са нужни близо 350 милиарда $

Световната банка възнамерява да даде още 1,7 милиарда $ на Украйна до края на 2022 година

Припомняме, че Полша отхвърли в сряда вечерта да поддържа пакетно съглашение за разпределяне на 18 милиарда евро помощ от Европейския съюз за Украйна, както и две на тип несвързани, само че на процедура свързани решения за Унгария заради опасения по отношение на обособен проект за минимална ставка на корпоративния налог.

Четирите обособени въпроса — поддръжката за Украйна, проектът за разноските на Унгария по Фонда за възобновяване след пандемията, решението за заледяване на средства от 6,3 милиарда евро за Будапеща и данъчната промяна — бяха част от пакетно съглашение, което трябваше да се одобри в четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР