Световната банка и Етиопия подписаха споразумения за заеми на обща

...
Световната банка и Етиопия подписаха споразумения за заеми на обща
Коментари Харесай

Световната банка отпуска 1.72 млрд. долара на Етиопия за енергия, водоснабдяване и пътища

Световната банка и Етиопия подписаха съглашения за заеми на обща стойност 1.72 милиарда $. Средствата са предопределени за възстановяване на доставките на електричество и вода в страната, както и за улеснение на достъпа до пазарите за хранителни артикули посредством възстановяване на пътната инфраструктура, оповестиха през днешния ден от Reuters по данни на локалното министерство на финансите.

523 милиона $ ще бъдат отпуснати за разширение на електрическата мрежа в страната и за стимулиране на производството на възобновима сила. Допълнително, 500 милиона $ ще отидат за два плана, ориентирани към възстановяване на достъпа до локалните пазари за хранителни артикули, в това число развиването на пътните мрежи в селските региони.

Останалото финансиране ще бъде разпределено за възстановяване на водоснабдяването и подкрепяне на стратегии в градове, в които работят младежи в неравностойно състояние.

Честа процедура е заемите към Световната банка да имат ниски до нулеви лихвени проценти, като постоянно интервала за погашение е от 30 до 40 години. Детайли за съглашението към момента не са оповестени.

Последиците от пандемията от COVID-19,, както и бедстващите региони от суша, наводнения и нашествия на скакалци са единствено някои от огромните проблеми в Етиопия, припомнят още от Reuters.
 Съединени американски щати възобновяват някои доставки на хранителна помощ за Етиопия
Съединени американски щати възобновяват някои доставки на хранителна помощ за Етиопия

Правителството на Етиопия се съгласи да се отдръпна от процеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР