Световната атлетика (б.а. позната доскоро като IAAF) спря възстановяването на

...
Световната атлетика (б.а. позната доскоро като IAAF) спря възстановяването на
Коментари Харесай

Световната атлетика предупреди: Русия виси на ръба

Световната атлетика (б.а. позната до неотдавна като IAAF) спря възобновяване на участието на Русия, откакто висши чиновници на съветската федерация по лека атлетика бяха отстранени от спорта поради нарушавания на Антидопинговите правила.

Звеното за честност в леката атлетика (AIU) наложи санкции поради нарушавания, свързани със състезателя по скок на височина Данил Лисенко. Световната атлетика разгласи, че AIU ще продължи следствието си и звеното обмисля да изключи Русия дефинитивно от спорта.

Руската атлетическа федерация (РАФ) е със замразено участие в интернационалната федерация от ноември 2015 година, когато беше разкрита огромна скица за приемане на допинг, подпомагана от страната.

Председателят на работната група, целяща възобновяване участието на Русия, Руне Андерсен, разгласи решението след съвещание на Съвета на Световната атлетика, което се организира в Монако.

Временно премахване от спорта е било наложено на президента на РАФ Дмитрий Шляхтин, изпълнителния шеф Александър Паркин, състезателя по скок на височина Лисенко и неговия треньор.

Световната атлетика чака решение от Световната антидопингова организация (WADA) на 9 декември, само че съществено се обмисля опцията за преустановяване на участието на Русия и също прекъсване действието на наредба, която разрешава на руснаците да се състезават като неутрални спортисти на интернационалните надпревари.

AIU добави, че Руската федерация има период до 12 декември да отговори на известието по повдигнатите ѝ обвинявания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР