Световна премиера, българска премиера и емблематично българско произведение ще изпълни

...
Световна премиера, българска премиера и емблематично българско произведение ще изпълни
Коментари Харесай

Радиооркестърът се включва в музикалния празник 20 години ppIANISSIMO“

Световна премиера, българска премиера и емблематично българско произведение ще извърши Симфоничният оркестър на БНР на празничния концерт „ 20 години ppIANISSIMO ” на 20 октомври от 19.30 ч. в зала „ България “.

Събитието се провежда взаимно с фондация „ Пианисимо “, а билетите са в продажба в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „ Драган Цанков “ №4), на касата на „ Кантус Фирмус “ в зала „ България “ и в мрежaтa на ticketsbg.com.

Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Марк Кадин ще показа българска премиера на Концерт за две пиана и двоен оркестър „ Полесражение “ от Ришар Дюбюньон, международна премиера на Концерт за две пиана и оркестър от Георги Арнаудов и емблематичния Концерт за пиано и оркестър от Георги Минчев.

Солистки в трите творби ще бъдат четири забележителни български пианистки с интернационално самопризнание и ярка кариера: проф. Стела Димитрова-Майсторова, създател на фестивала ppIANISSIMO, ще извърши творбата на Георги Минчев, Лилия Бояджиева и Весела Пеловска ще водят своите оркестрови армии в " Полесражението " на Дюбюньон, а на Лилия Бояджиева и проф. Борислава Танева е поверено премиерното показване на Concerto ppIANISSIMO от Георги Арнаудов.

Този концерт беше умислен като емблематично показно, безусловно, какво вършим ние на (фестивала) ppIANISSIMO. Неочаквано и съвсем съдбовно за мен е, че като че ли най-хубавата композиция от реализатори и композитори се навърза. Не знам дали знаят даже постоянните гости на ppIANISSIMO, че кръстник на фестивала е самият Георги Арнаудов, който написа особено за нас като подарък и в този момент ще бъде международната премиера на по този начин нареченото Concerto ppIANISSIMO, показа в изявление артистичния шеф на фестивала за модерна клавирна музика Илия Граматиков.

Чуйте цялото изявление в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР