Светослав Витков е известен и като Светльо Витков или Светльо

...
Светослав Витков е известен и като Светльо Витков или Светльо
Коментари Харесай

Светльо Витков: Не съм съгласен прости и образовани хитреци да ни управляват |

Светослав Витков е прочут и като Светльо Витков или Светльо от „ Хиподил “. Вокалист на групите „ Хиподил “ (1988 – 2006) и Светльо & The Legends (2007- )
През март 2013 година той основава партия „ Глас национален “ която взе участие в предварителните парламентарни избори извършени през май 2013 година и през месец октомври 2014 година Партията съумява да мине границата от 1% и двата пъти. Бивш общински консултант в София.
 


- Г-н Витков, акцията на партията Ви е под мотото “Опълчение Глас Народен ”. На какво сте опълчение?

- Опълченците са доброволци и последната защита от и на народа си. Ние се противопоставяме на цялата политическа прослойка, която в действителност се интересува само от
личния си разцвет и просперитета на своите благодетели, спонсори, да го кажем. Имаме нетърпимост към въртенето на едни и същи лица, минаващи през разнообразни партии, сменящи цвета, сменящи своето верую, своите стратегии и така нататък Тази политическа въртележка на политически кърлежи и хамелеони продължава към този момент 30 години. Хора, които обикалят из огромните партии, партиите на така наречен статукво, сега към този момент са новите лица на митингите. Срещу целия този цирк сме. Както и против това нелепостта, незнанието, персоналния интерес и парите да дефинират кой ще ръководи България.

- Искам да Ви запитвам, за какво един рок бунтовник, пънкар, се занимава с политика? Какво желаете да постигнете?

- Ако не се занимаваш с политиката, политиката се занимава с теб. И всеки един човек, който има дейна позиция, не би трябвало да бяга и да споделя: А, политиката е мръсна работа, те всички са такива… всички са маскари ”. Хубаво, като са всичките маскари, за какво разрешаваме да ни ръководят маскари? И си седим у дома и си псуваме по масите, като пием ракия и сме доста огромни мъже, нали? Ама другояче, като би трябвало да се гласоподава - дай да гласоподавам за този дето ще победи. Не съм склонен с това по-прости, необразовани хора от мен или по-образовани хитреци да ме ръководят.

Боря се хората, които ръководят страната ни, да им пука за народа, а в случай че не - народът да ги задължи или изхвърли. Иначе казано, българите да станем нация. Единна, със самочувствие и с непоносимост към всевъзможен тип хитреци.

- Грубо казано, защо се бори Вашата партия? И какво желаете да постигнете като цяло?

- Грубо отговорено - за правдата! Като цяло и като половинки желаеме да реализираме следното нещо: Както ви споделих - противодействие против всичките тези, които 30 години ни мачкат и не престават да ни мачкат. Това е едното. Второто е политическа интензивност и обучение, тъй като няма какво да си кривим душата, хората се образоват най-вече от медиите. Медии, през които минава информацията пусната през политическото статукво, което взема решение какво да излиза в тях. Те са значително следени. И човек, който гледа единствено вести или слуша, няма никаква визия от действителността в българската политика. Обединението на българите, което може да бъде само към блян. И идеала не е
“България над всичко ”, а “България на всички българи ”. Това е третото нещо- националното самочувствие и съзнание. Не всеки самичък за себе си, а да огледа и съседа да е добре. Националното самочувствие е нещо, което единствено българите го нямаме на Балканския полуостров. Имат го сърби, и гърци, и турци. Защо го нямаме е доста дълга тематика.
Четвъртото отново идва от там - да не бъдем чуждопоклонници и поклонници на непознати ползи.

Все отново ние би трябвало да бъдем първо българофили, по-късно да се съобразяваме с желанията и принципите наложени от външните сили. Когато нямаш самочувствие, като не си знаеш историята, си подготвен да се поклониш на всеки мърльо, който пристигна в тая страна и се прави на огромен. Това е. Това са ни главните неща. Грубо казано. Оттук насетне можем да приказваме и да влизаме в конкретика да приказваме за избирателен кодекс за стопанска система, бизнес…

- Да си представим, че към този момент сте в парламента…

- Нека не си представяме.

- Какви законодателни инициативи…

- Законодателните начинания са съответни, само че и наклонност за основаване на правила, както и принадлежности за прецизното им съблюдаване. От махане на административните тежести за дребния и междинен бизнес до държавното им подкрепяне. Все отново държавната администрация не е главния основател на Брутният вътрешен продукт...  Нали имаше пари, които ще се провиснал от Европейския съюз за потърпевшите от Коронавирус компании?! Кои компании получиха пари от нашето държавно управление? Техните! Ето тази шуробаджанащина да завърши в този си жесток тип. Корупция постоянно ще има, въпросът е в ограничаването и в узаконяване на % й, както е в развитите страни. Консултантски и лобистки компании с открит % при сделка… Образование! Да бъдат увеличени освен заплатите на учителите, а да получат безплатни придобивки като безвъзмезден публичен превоз, гратис карти за библиотеки.  Държавата/ Министерството да поеме разноски по квалификационните курсове… Учител е предопределение, а след това специалност. Една нация, в случай че не заплаща най-високи заплати на хората, които образоват и образоват децата й, няма бъдеще. Учителите заслужават най-високото публично самопризнание и единствено в недоразвити общества на тях се гледа като специалност.

Мамка му! Много са проблемите, само че най-важният е: смяна в мисленето! Оттам потегля всичко!

- И какво да се прави?

- Чернишевски? Просто е за начало… Не бъдете лековерни и не гласувайте за тези партии, които имат късмет, съгласно платената социология, а за тези, които нямат, тъй като някъде там се крие същинската опция на селските и образованите хитреци.  Да загасите тв приемника, да се огледате добре и да откриете тези, които мислят и за другите! Лесно няма!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР