Светослав Костов е новият генерален директор на Българското национално радио.

...
Светослав Костов е новият генерален директор на Българското национално радио.
Коментари Харесай

Новият шеф на БНР иска сериозни реформи

Светослав Костов е новият общоприет шеф на Българското национално радио. Той бе определен на 28 юни с три гласа от Съвета за електронни медии още в първия кръг на гласуването. Костов гостува в студиото на „ Хоризонт за вас “ и описа повече за своята идея за ръководство.

Костов залага на разширение на аудиторията, привличане на млада аудитория, усилване на противоположната връзка със слушателите, ребрандиране на БНР, административна, публицистична и креативна промяна, актуализиране на програмните формати.

„ Тази промяна планува доста неща, само че тя ще бъде направена само и единствено след един доста изчерпателен разбор, един многопластов разговор с всички работещи, желая да подчертая. Това, че познавам всички и че всички ме познават, ще ми помогне да водим този градивен разговор и да стигнем до един стадий, в който финансите са значими, да, само че и огромна част от работещите да са горди и удовлетворени, че работят тук “.

На въпроса за оптимизацията на БНР и ще докара ли това до съкращения на хора, Костов отговори: „ Никой не приказва за редуциране, нито за реваншизъм, уповавам се, че никой не даже не мисли такива неща. Факт е, че в някои стратегии високата междинна възраст води към пенсиониране. След това ще се направи един разбор дали на техните места да бъдат назначени нови хора, или тези, които останат да работят в радиото, ще бъдат натоварени и с тяхната активност. Всичко ще става след полемика, а не еднолично ".

По отношение на привличането на младата аудитория, Светослав Костов счита, че това е извънредно сложна задача. „ Лично аз се убедих в това като шеф на Радио София. Доколко съумях – с изменчив успех… Мисля, че имаме един сериозен %, само че е доста мъчно да дефинираме младата публика – хората сред 16-24, 25-50 или от 40-50 години? По-скоро приказваме за дейните консуматори. Това, което направихме в Радио София, е усилване на кросмедията сред излъчването по радиото, публикуването в уеб страницата и в другите профили в обществените мрежи, което сподели една устойчива наклонност на консуматори над 25 години “.

Костов счита, че навикът/начинът за слушане на радио е позагубен и „ неслучайно в новите телефони няма УКВ радио, и ние би трябвало да отговорим на тази бързо изменяща се наклонност. Всеки младеж няма времето да седи и да слуша обичайното радио, той избира информацията му да бъде синтезирана “. 

За Радио България, за радиоомбудсман, за моделите на финансиране на радиото, за заплатите на работещите, както и за други цели на новия общоприет шеф на Българското национално радио Светослав Костов, можете да чуете от звуковия файл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР