Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация разкри тази

...
Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация разкри тази
Коментари Харесай

Търговец разкри защо горивата у нас не поевтиняват

Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация разкри тази заран пред Българска национална телевизия, че има серия от аргументи горивата у нас да остават на високи цени.

Според него сега доларът е с курс над 2 лв.. Рафинерията работи с природен газ, а цената сега е много висока, разноските за ток по бензиностанциите са високи, заплати и инфлация - това са част от главните аргументи цените на горивата да не са на равнище от преди няколко месеца или преди години.
-->
" Цените въпреки всичко са на едни много положителни равнища за разлика от тези в редица други страни в Европейския съюз. Цената зависи от това какви са цените на готовите нефтопродукти на интернационалните тържища. Цената на бензина е по-ниска от цената на дизела и това се дължи на обстоятелството, че в Европа се търси повече дизел. Освен това, има и опасения, че с влизането на ембаргото на съветските артикули от 5 декември, ще има и дефицит на дизел в Европейски Съюз. Пазарите не желаят да рискуват и по тази причина избират да си обезпечат количества гориво - дизел и това води до повишаване на цената. Поне за момента нещата с на бензина и пропан бутана не стоят по този начин ", сподели Светослав Бенчев.

Бургаската рафинерия продава на пазарни цени и всеки може да види това нещо. Цените на българския пазар са доста по-ниски от междинните в Европейски Съюз, даже и най-ниските, уточни търговецът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР