Светлозар Дончев есамотен баща на две деца и сред малкото

...
Светлозар Дончев есамотен баща на две деца и сред малкото
Коментари Харесай

Тежко болен самотен баща продължава да се нуждае от средства за животоспасяващо лечение

Светлозар Дончев есамотен татко на две деца и измежду дребното хора в България с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease).Допреди четири години животът на Светлозар е бил изцяло естествен. Отива на доктор поради продължителни болки в региона на краката, само че чува диагноза, която прекатурва целия му живот. Тогава мъжът за първи път чува за заболяването на Бюргер. Това е рядко съдово заболяване, което визира артериите на горните и долните крака и може да се стигне до тяхната ампутация. И макар, че преди няколко месеца се наложилолекарите да му ампутирали няколко пръста на ръцете и на краката, Светлозар продължава да се бори, с цел да избави от ампутация задачите си ръце и крайници.След последнатаампутацията на пръстите на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „ Света София " вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч вяра, че посредством тази терапия положението на самотния татко ще може трайно да се стабилизира и да се стопира ампутацията на краката и ръцете му. За химиотерапията са нужни 30000 лева, с които Светлозар не разполага и по тази причина неговите приятелите провеждат няколко дарителски акции. Благодарение на голямата вълна от съпричастност и дарения са събрани 28хил. лева за лекуването му с химиотерапия. Остава да се съберат още 2 хиляди лева, с цел да може да се приключи сполучливо курса на лекуване на Светлозар.

„ Благодарен съм на всеки един, който в този сложен за мен миг ми протегна ръка и ми оказа помощ. Мечтая скоро още веднъж да съм здрав, да мога да работя и самичък да се грижа и да виждам двете си деца. Тогава ще върна направеното ми положително на всеки един човек, който ми е оказал помощ да оцелея през всички тези сложни моменти и години. Огромно благодаря на всички, които отделиха от персоналните си средства и ми подариха вяра за живот “,казва през сълзи 49 годишния тежко болен уединен татко.

Приятелите на Светльо също изрекоха признателност към всички, които се включиха в дарителската акция, както и на медиите, които разгласиха вик за помощ за него. Те се обърнаха за следващ път към всички хора с положителни сърца и ги приканиха дружно да помогнем на тежко болния самотния татко да събере изчезналите 2 хиляди лева за сполучливото довеждане докрай на курса на лекуване на Светлозар.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР