Светлинното шоу, наречено Полярно сияние, е добре проучено и обяснено

...
Светлинното шоу, наречено Полярно сияние, е добре проучено и обяснено
Коментари Харесай

Необяснимият феномен с название STEVE не е Полярно сияние

Светлинното шоу, наречено Полярно зарево, е добре проучено и обяснено от науката. Южно от него обаче се появява зарево в небето, известно като STEVE - Strong Thermal Emission Velocity Enhancement или с други думи Силно повишение на скоростта на топлинната емисия.

На процедура STEVE съставлява дъга от светлина в виолетов цвят, която се явява дружно с отвесно ситуирани линии в зелен цвят. Тези хоризонтално ситуирани линии в зелено под лилавата дъга се допуска, че не са тип Полярно зарево. Какво събитие са тогава?

Известно е, че Полярните сияния се получават при едно физическо събитие. Земята е заобиколена от магнитен балон и когато електрони от него паднат в атмосферата се получава това красиво светлинно шоу. Известно е, че електроните основават синьото светене на азота, а кислородът пък свети в зелен цвят. Във зелените отвесни линии на STEVE се съдържа светещ О2, само че азотните излъчвания са напълно незадоволителни, а това значи, че щом липсва светещ азот, то тогава не може да става дума за същия вид светлинно лъчение като при Полярното зарево.

Според откривателите зелените хоризонтални линии, прилични на ограда към лилавата дъга, са породени от някакъв присъщ единствено за STEVE развой. Анализът, извършен от изследващите явлението, демонстрира, че тези светещи феномени се появяват поради развой на размазване на придвижването на светещите газове, тъй като формирания от светещ газ в сферична форма се движат в атмосферата. Те се основават от турболенцията в плазмения поток, резултат на която е лилавата дъга на STEVE.

Атомите в плазмата, които са с позитивен заряд, минават без проблем през атмосферата и образуват добре структурирана лилава дъга. Плазмените електрони обаче са доста по-леки и се задържат единствено от линиите на земното магнитно поле.

Затова придвижването им във въздуха е доста по-хаотично. При това придвижване те основават дребни завихряния на ръба на потока плазма, под лилавата дъга. Там частиците могат да задействат кислородните джобове, които светят в зелен цвят.

Засега това е просто доктрина, препоръчана от учените, само че симулациите, които са вероятни по компютърен път, могат да покажат каква доза истина има в тази догадка.

Бъдещи наблюдения със спътници също могат да потвърдят дали електроните от магнитосферата се популяризират в атмосферната зона в региона, където се образува STEVE. Такива наблюдения могат да затвърдят догатката, че зелените отвесни светлини са друго събитие от Полярното зарево.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР