Светлините на коледното дърво в Бургас бе запалено по традиция

...
Светлините на коледното дърво в Бургас бе запалено по традиция
Коментари Харесай

На Никулден: Запалиха светлините на коледната елха в Бургас

Светлините на коледното дърво в Бургас бе запалено по традиция на празника на морския град Никулден. Днес блестнаха и лампичките от празничната декорация по улиците на града. Символично бяха включени от кмета Димитър Николов, композиторът Стефан Диомов и златното момиче Стефани Кирякова.

Бургас е с най-впечатляващата елха в България. Стилизираното дърво е високо 18 метра. То ще е окичено с 9000 лампички, които ще светят в разнообразни цветове. Всяка една от тях може да бъде ръководена независимо и по този метод елхата ще сменя своето лъчение непрестанно.

Всяка вечер по време на празничния месец декември бургаската коледна елха ще е в центъра на светлинно шоу, което съчетава музика и светлинни резултати. С помощта на автоматизираното ръководство на всяка от лампичките елхата ще се трансформира в светещ екран, върху който ще оживяват разнообразни картини. Подобна арт коледна апаратура се прави за първи път в България, изясняват създателите на плана.

Освен новата визия на елхата, тази година по-различна ще бъде коледната декорация по основните улици и пешеходните зони на Бургас. Стълбовете по ул. „ Александровска “ ще бъдат окичени със светещи венци. Гирляндите ще светят в разнообразни нюанси на бялото, а Компасът ще бъде огряван от разноцветни лампички.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР