Светлините на голямото коледно дърво и на рождественските ясли на

...
Светлините на голямото коледно дърво и на рождественските ясли на
Коментари Харесай

Грейнаха светлините на коледната елха във Ватикана


Светлините на огромното коледно дърво и на рождественските ясли на площад " Свети Петър " във Ватикана бяха запалени довечера - традиция, спазвана всяка година, заяви РАИ Нюз.

Рождественските ясли, изваяни от дърво, са подарък от градчето Сутрио, в региона Фриули-Венеция-Джулия, а коледното дърво идва от градчето Розело, в региона Абруцо. И двете ще останат на площада до привършване на коледните и новогодишните тържества на 8 януари следващата година.
Снимка: EPA

Коледното дърво е високо 30 метра, а рождествената сцена е изваяна от 11 занаятчии и включва 18 разнородни фигури в натурален растеж. Фигурка на Младенеца към този момент няма, само че тя ще бъде сложена там на Бъдни вечер. Рождествената сцена се простира на повърхност от 116 квадратни метра, като е осветена от 50 разнообразни точки.

По-рано през днешния ден папа Франциск одобри представители на двете обитаеми места, подарили на Ватикана коледното дърво и рождественските ясли. Пред гостите папата напомни, че коледното дърво и рождествената сцена не престават да омагьосват дребни и огромни.
Снимка: EPA

Папата добави, че коледното дърво учи хората да осъзнават какво са корените, а рождественските ясли им оказват помощ да открият същинското благосъстояние на Рождество Христово и да се пречистят от толкоз аспекти, които замърсяват коледния пейзаж.

. Традицията на тази гала е положена от папа Йоан Павел Втори през 1982 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР