Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест

...
Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест
Коментари Харесай

Радев на осмия ден на Ханука: Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с кураж

Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с героизъм и кураж, които да не се опасяват да се борят за нея. Това съобщи президентът Румен Радев, който участва на отбелязването осмия ден на празника Ханука в Централната софийска синагога, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Благодаря за опцията за следващ път да споделя с вас празника на светлината. За мен е същинско наслаждение да бъда посетител на българската еврейска общественост в прелестната софийска синагога и да запаля една от свещите на ханукията, което за мен е същинска чест. По един алегоричен метод Ханука ни припомня, че въпреки тъмнината да съпътства човечеството от зората на неговата история, с нашите старания, открити сърца и религия в положителното ние можем да дадем път на светлината. Можем да прогоним мрака оттатък света на индивида, да съградим дружно нова вяра, повече правдивост и откровена съпричастност сред хората. За това имам вяра, че този античен завет ни е изключително необходим през днешния ден ", сподели президентът Радев.

" Този празник доста евреи по света ще го посрещнат в неустановеност и безпокойствие. Станахме очевидци на невиждани терористични офанзиви против Държавата Израел, които лишиха живота на доста хора. Мнозина други бяха отвлечени и ориста на доста от тях остава незнайна. Ние споделяме паниките за участта на всички почтени жертви ", добави още той.

Държавният глава означи, че нашата откровена вяра би трябвало да бъде час по-скоро да бъде реализиран мир.

" Да се основат нужните условия за заслужено и стабилно решение, учредено на двете страни, което да подсигурява сигурност и непоклатимост за всички. Нашата откровена вяра е да няма повече почтени мирни жертви и от двете страни ", сподели още Румен Радев.

По думите му битката против злото и успеха над него би трябвало да стартира с дребните неща в живота, измежду които грижата за околните, съседите и приятелите.

Гости на церемонията бяха още ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, кметът на Столичната община Васил Терзиев, депутати, представители на Министерския съвет, на дипломатическите задачи в България, на вероизповеданията и други публични лица.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР