Светият Синод препоръчва полетът до Тел Авив да не се

...
Светият Синод препоръчва полетът до Тел Авив да не се
Коментари Харесай

Няма да се ходи за Благодатния огън в Йерусалим, няма да се раздават върби за Цветница

Светият Синод предлага полетът до Тел Авив да не се реализира. Транспортните разноски ще бъдат пренасочени за битката с ковид.

Българската патриаршия няма да раздава върба и цветя на празника Цветница.

Църковните служби ще се организират пред храмовете, хората ще съблюдават нужната отдалеченост.

Църквите и манастирите не сме ги затваряли. Факт е, че нашите свещеници и владици вътре в храмовете се стараят и имаме уверението на всички, че по празниците всички ограничения ще бъдат вземани освен от полицията, само че и от духовните лица, персонално поповете ще упорстват за маски, шалове. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Много от владиците са си обезпечили маски, с цел да се раздават гратис на тези, които нямат. Заедно с Министерство на вътрешните работи ще се разпореди откакто извън ще се води службата, ще има опция да се направи тази отдалеченост, която и сега се прави, добави Борисов.

Призовавам българите да не отиват в този момент в църквите и манастирите, само че владиците ми споделиха, че има толкоз доста хора, които са в отчаяние, обезсърчение, да, има хиляди, които отиват болести традицията. Тях мога да ги прикани да не отиват. Църквите ще светят, ще си правят литургиите, камбаните ще бият, упованието и силата на народа е доста значимо и всеки един епископ пое ангажимент за хигиена, маски, разстояние, те самите ще приканват пред и вътре в храма тези, които ще дойдат, да съблюдават всичките тези ограничения, акцентира Борисов. На черква дано да вървят единствено тези, които имат доста огромна потребност от храма, означи Борисов.

Да не се раздават върби, тъй като това всеобщо ще разнесе по домовете в случай че има малко болест. И те се съобразиха с това, за първи път в историята това ще го създадат свещениците. Правителството, Синодът и народът би трябвало да са доста, доста дисциплинирани, сподели още Борисов.

„ Светият Синод изрази своето огромно почитание и признателност към премиера и държавното управление. Той потвърди себе си, казано е, че в сложни моменти, човек демонстрира какво има вътре в него, ние сме му признателни, че се старае по всевъзможен метод да се бори с пандемията и се старае да съблюдава традициите на християнска България, тъй като самия той има в себе си религия в Бога. Ние сме страната с едни от най-малкото болни в света и мисля, че заслугата е на тези, които управляват България “, сподели Ловчанският митрополит Гавриил. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР